PSV kan alsnog toeslaan: vraagprijs voor transfertarget wordt verlaagd naar 10 miljoen euro | OneFootball

PSV kan alsnog toeslaan: vraagprijs voor transfertarget wordt verlaagd naar 10 miljoen euro | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17 June 2024

PSV kan alsnog toeslaan: vraagprijs voor transfertarget wordt verlaagd naar 10 miljoen euro

Article image:PSV kan alsnog toeslaan: vraagprijs voor transfertarget wordt verlaagd naar 10 miljoen euro
Article image:PSV kan alsnog toeslaan: vraagprijs voor transfertarget wordt verlaagd naar 10 miljoen euro

© IMAGO

VfL Wolfsburg heeft de vraagprijs voor Aster Vranckx vastgesteld op tien miljoen euro, weet Gianluca Di Marzio. De 21-jarige Belg zweefde afgelopen seizoen tussen bank en basis bij de Duitse club en mag vertrekken. Fiorentina is zeer concreet in de markt voor de verdedigende middenvelder, die tot medio 2025 vastligt in Wolfsburg.


OneFootball Videos


De Italiaanse subtopper is al een aantal dagen bezig om voorbereidingen te treffen en is nu klaar om toe te slaan. Vranckx speelde al in het seizoen 2022/23 in Italië, toen Wolfsburg hem verhuurde aan AC Milan. De periode in Milaan verliep echter weinig succesvol en uiteindelijk speelde de jonge rechtspoot slechts tien wedstrijden voor Milan. De club besloot de koopoptie zodoende niet te lichten.

Desondanks is men bij Fiorentina al langere tijd overtuigd van de kwaliteiten van Vranckx. Vorig jaar waren La Viola ook al in de markt voor de achtvoudig international, die onderdeel uitmaakt van de Belgische EK-selectie. Destijds besloot Wolfsburg de jonge middenvelder echter bij de selectie te houden.

Vorige zomer was ook PSV concreet in de markt voor Vranckx. PSV haalde wel Jerdy Schouten, die voor twaalf miljoen euro werd overgenomen van Bologna, bij de selectie. Hij heeft echter geen natuurlijke stand-in. Joey Veerman, Olivier Boscagli en Mauro Júnior kunnen weliswaar wel als verdedigende middenvelder spelen, maar hun voorkeurspositie is elders op het veld.

"We hebben een aantal gesprekken gevoerd over zijn situatie en uiteindelijk wilde zijn club hem toch niet kwijt", zei directeur voetbalzaken Earnest Stewart in september tegenover het Eindhovens Dagblad. "Op een gegeven moment hebben we de beslissing genomen om een andere inschatting te maken en de verdediging prioriteit te geven. Dit is dus aan het einde van de transferperiode ook niet meer aan de orde geweest."

View publisher imprint