Oranje-reserves winnen oefenduel ruim, twee invallers tegen Oostenrijk scoren twee keer | OneFootball

Oranje-reserves winnen oefenduel ruim, twee invallers tegen Oostenrijk scoren twee keer | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·26 June 2024

Oranje-reserves winnen oefenduel ruim, twee invallers tegen Oostenrijk scoren twee keer

Article image:Oranje-reserves winnen oefenduel ruim, twee invallers tegen Oostenrijk scoren twee keer

De reserves van het Nederlands elftal hebben een dag na de wedstrijd tegen Oostenrijk een oefenduel met TSV Havelse met 6-1 gewonnen. Twee spelers die in het met 2-3 verloren afsluitende pouleduel nog als invaller binnen de lijnen kwamen, scoorden twee keer tegen de club die op het vierde Duitse niveau actief is.

Dat meldt Voetbal International-verslaggever Martijn Krabbendam althans op X. Krabbendam schrijft dat zowel Wout Weghorst als Micky van de Ven tweemaal doel trof in het oefenduel, dat werd afgewerkt achter gesloten deuren in het AOK Stadion in Wolfsburg waar de selectie van bondscoach Ronald Koeman ook de trainingen afwerkt.


OneFootball Videos


De overige twee treffers kwamen op naam van spelers die tegen Oostenrijk niet in actie kwamen: Ajax-spits Brian Brobbey - die mede door een blessure nog helemaal niet in actie kwam tijdens het EK - en Bayer Leverkusen-speler Jeremie Frimpong. Laatstgenoemde mocht in het eerste EK-duel met Polen (1-2 winst) tien minuten voor tijd invallen en kreeg tegen Frankrijk (0-0) zelfs een basisplaats. Tegen Oostenrijk bleef de wingback annex rechtsbuiten echter 90 minuten op de bank.

View publisher imprint