Polonya - Avusturya İddaa Tahmini (21.06.2024) | OneFootball

Polonya - Avusturya İddaa Tahmini (21.06.2024) | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: 90min

90min

·20 June 2024

Polonya - Avusturya İddaa Tahmini (21.06.2024)

Article image:Polonya - Avusturya İddaa Tahmini (21.06.2024)

Polonya ile Avusturya, 21 Haziran saat 19.00'da 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) maçında karşı karşıya gelecek.Bu maç öncesinde maç hakkında öne çıkan istatistikleri ve yorumcuların İddaa tahminlerini derledik.

İddaa Oranları

Maç Önü Notları

  • Polonya ile Avusturya, EURO 2008'de 1-1 sona eren grup maçının ardından bir büyük turnuvada (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) ikinci kez karşılaşacak.
  • 1935-1994 seneleri arasında Polonya ile oynadığı beş maçın üçünü kazanan Avusturya (2M), daha sonraki beş karşılaşmanın hiçbirinden galip ayrılamadı (2B 3M).
  • EURO 2024'teki ilk maçında Hollanda'ya 2-1 mağlup olan Polonya, bugüne kadar tek Avrupa Şampiyonası'nda üst üste iki yenilgi almadı.
  • Polonya, Avrupa Şampiyonası'nda oynadığı son yedi maçın tamamında gol sevinci yaşadı ancak turnuva tarihinde çıktığı 15 karşılaşmanın sadece birinde 2+ gol bulabildi (3-2 vs İsveç).
  • 17 maçlık gol atma serisi Fransa'ya 1-0 mağlup olduğu karşılaşmada sona eren Avusturya, Eylül 2022'den bu yana üst üste iki karşılaşmayı boş geçmiyor.
  • EURO 2024'teki ilk maçında Hollanda'ya 2-1 mağlup olan Polonya, Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk kez açılış golünü attığı bir karşılaşmayı kaybetti. 2008'den bu yana en az beş maçta ilk golü bulan takımlar arasında, galibiyet yüzdesi en düşük ülke Polonya (%29; 2/7).
  • Fransa'ya rakip olduğu ilk grup maçında topa daha fazla sahip olan (%52), rakibinden toplamda (401-390) ve hücum bölgesinde (137-108) daha fazla pas yapan Avusturya, karşılaşmayı sadece beş şut çekerek tamamladı. Kırmızı-beyazlılar, turnuva tarihinde daha az şutta kaldığı tek maçı 2016'da Portekiz'e karşı oynadı (4).
  • Adam Buksa, Avrupa Şampiyonası tarihinde Polonya formasıyla çıktığı ilk iki maçta da gol atan ilk oyuncu olmak istiyor. Büyük turnuvalarda (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) bunu başaran sadece iki Polonyalı bulunuyor: Grzegorz Lato ve Andrzej Starmach (1974 Dünya Kupası).
  • Polonya'nın 2012-2022 seneleri arasında bu yana büyük turnuvalarda (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) çıktığı 18 maçın tamamında 90 dakika sahada kalan Robert Lewandowski, EURO 2024'ün ilk maçında forma giyemedi. Polonya, ilk maçına çıktığı Eylül 2008'den bu yana üst üste iki turnuva maçını Lewandowski'den yoksun oynamadı.
  • Avusturya forması giyen Max Wöber, Avrupa Şampiyonası tarihinde bir maçta kendi kalesine gol atan, sarı kart gören ve oyundan alınan ilk oyuncu oldu (0-1 vs Fransa).

İddaa Tahminleri

Samet Çayır - Maçkolik: Maç Sonucu 2

Polonya ilk maçta Buksa'nın golüyle 1-0 öne geçmesine rağmen Gakpo ve Weghorst'un gollerine engel olamayınca Hollanda'ya 2-1 kaybetti. Turnuvadan hemen önce A Millî Takımımız ile oynadıkları mücadelede sakatlanan Lewandowski, grubun ilk maçında kadrodaydı ancak süre almadı. Bu karşılaşmada süre alabilir. Avusturya ise ilk maçta turnuvanın favorilerinden olan Fransa'ya 1-0 kaybetti ancak umut verdi. Ralf Rangnick'in ekibi, sıkı bir takım olduğunu gösterdi. İki takımın ilk maçtaki performanslarını kıyasladığımızda Avusturya daha ağır basıyor. Oran fena değil ve bence denenebilir.


OneFootball Videos


Çağatay Çelik - Maçkolik: Maç Sonucu 2

Avusturya için grubun kader maçı geldi çattı. Ralf Rangnick yönetiminde yükselişe geçtiler ve turnuva öncesinde kendilerinden beklenti epeyi yüksekti. Fransa karşısında topun hakimiyetini bırakmadan oynadılar; Polonya karşısında da benzer bir futbol sergileyeceklerdir. Polonya ise Robert Lewandowski'siz çıktığı ilk maçı kaybetti, bu müsabakada forma giyebileceği belirtiliyor. Yine de form durumu soru işareti. Avusturya'nın oyunu fizikselleştirerek rakibin iyi yönlerini törpüleyeceğini düşünüyorum. Ön bölgede ise isabet oranı yüksek oyunculara sahip. Avusturya bir adım önde.

Hüseyin Çoban - Maçkolik: Karşılıklı Gol Var

Grubun ilk maçlar sonunda iki kaybedeni ikinci maçlarda karşı karşıya geliyor. Polonya, Hollanda karşısında öne geçtiği maçta skoru koruyamamış ve oyunun temposunu düşüremeden rakibine yakalanmıştı. Avusturya ise iyi bir pres takımı olduğunu Fransa karşısında doksan dakika boyunca başarılı bir şekilde göstermesini bildi. Belki hücumda yetersizdiler fakat oyunun bütününde iyi bir oyun oynadıklarını söylemek mümkün. Keyifli bir maç izleyeceğimizi düşünüyorum. Karşılıklı gol var düşünülebilir.

Ozan German - Nesine: Karşılıklı Gol Var

Polonya öne geçtiği Hollanda maçını 2-1 kaybetti. Avusturya ise iyi oynadığı Fransa maçında kendi kalesine attığı golle mağlup oldu. Son performanslara bakıldığında Avusturya bir adım önde gibi görünüyor ama 2006'dan bu yana iki ülke arasında oynanan 5 resmi maçta Polonya'nın 3 galibiyeti bulunuyor, 2 mücadele de berabere bitti. Karşılıklı gol bekliyorum.

Hakan Güleç - Nesine: Maç Sonucu 2

Grup mücadelesine Hollanda ve Fransa karşısında aldıkları yenilgilerle başlayan Polonya ve Avusturya karşı karşıya. İki takım da güçlü rakipleri karşısında iyi mücadele etti. Olası yenilgi kaybeden tarafın ümitlerini söndürecek. Yine de Avusturya'yı oyun kalitesi olarak bir adım daha önde görüyorum. Tercihim de Avusturya galibiyetinden yana olacak.

Emre Can Demirci - Nesine: 2.5 Gol Üst

İlk maçını kaybeden iki ekip için de çok kritik bir karşılaşma olacak. Polonya, Lewandowski'den yoksun çıktığı Hollanda mücadelesinde hücumda son yıllardaki en etkili performanslarından birini izletmiş ancak son bölümde Weghorst'un golüne engel olamayıp 2-1 kaybetmişti. Lewandowski'nin bu sefer forma giymesi bekleniyor. Bireysel kaliteyi takım oyunuyla birleştirme konusunda problemli bir takım olsalar da Michal Probierz'le bu konuda önemli aşama kaydettiklerini düşünüyorum. Avusturya, şampiyonluk favorilerinden Fransa'ya tek golle kaybederken bence oldukça pozitif sinyaller verdi. Beraberliği yakalabilecek fırsatlar buldular. İki takım da bence şu ana kadar izlettiği oyunun ötesine geçebilecek kapasitede ama diğer taraftan savunma ve skoru koruma konusunda eksik kalabiliyorlar. Özellikle ilk gol çok geç gelmezse riskler artacaktır. En az üç gol izleyeceğimizi tahmin ediyorum.

Efe Şahin - Misli: Maç Sonucu 2

Polonya ilk maçta Lewandowski’nin yokluğuna rağmen Hollanda karşısında Buksa ve Zielenski’nin yoğun çabasıyla rakibini bayaa bi zorlasa da güçleri yetmedi. Avusturya ise turnuvanın en büyük favorilerinden Fransa karşısında hücumda başarısız olsa da Fransa’ya zor anlar yaşattılar. Ralf Rangnick yönetimindeki Avusturya rakibine göre çok daha organize bir ekip ve bu maçı kazanarak gruptan çıkma adına önemli bir galibiyet alacağını düşünüyorum.

Yusuf Kenan Çalık - Misli: Maç Sonucu 2

Polonya ilk maçta Hollanda karşısında kötü oynamadı ancak rakibinin gollerine de engel olamadı ve sahadan puansız ayrıldı. Avusturya da ilk maçı puansız kapattı ancak turnuvanın bana göre bir numaralı favorisi Fransa'ya karşı çok iyi oynadı. Bu maçta da galibiyete yakın taraf bence Avusturya.

KAYNAK: Maç önü notları ve iddaa tahminleri Maçkolik'ten alınmıştır.

(90min Türkiye'yi artık sosyal medyadan takip edin! 90min Türkiye resmi Facebook sayfasını takip etmek için tıklayın! 90min Türkiye resmi Instagram hesabı için ise burayı tıklayın.)

View publisher imprint