PEC Zwolle shopt in de Eredivisie en contracteert transfervrije linksback | OneFootball

PEC Zwolle shopt in de Eredivisie en contracteert transfervrije linksback | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·24 May 2024

PEC Zwolle shopt in de Eredivisie en contracteert transfervrije linksback

Article image:PEC Zwolle shopt in de Eredivisie en contracteert transfervrije linksback

PEC Zwolle heeft Thierry Lutonda vast weten te leggen. De 23-jarige linksback maakt komende zomer transfervrij de overstap van RKC Waalwijk naar PEC Zwolle en tekent een contract voor twee seizoenen.

"Na vier mooie jaren in Waalwijk is het tijd voor een nieuw hoofdstuk en een stap hogerop", reageert Lutonda op de clubkanalen. "Bij PEC Zwolle heb ik een goed gevoel. Deze club heeft de ambitie om een stabiele club te worden in de Eredivisie en ik wil daar met mijn ervaring graag aan bijdragen. Ik kijk uit naar het komende seizoen, waar ik voor het eerst echt kennis ga maken met de supporters."


OneFootball Videos


Lutonda, die geboren is in de Democratische Repulbiek Congo maar de Belgische nationaliteit heeft, speelde de afgelopen vier seizoenen 81 wedstrijden voor RKC Waalwijk. De linkspoot maakte zijn debuut in het betaalde bij RSC Anderlecht.

Met Lutonda vult PEC Zwolle het gat op de linksbackpositie in. Afgelopen seizoen speelde Anselmo García Mac Nulty als linkervleugelverdediger, maar hij is van origine een centrale verdediger.

View publisher imprint