Oranje-international van 25 miljoen euro moet Zirkzee doen vergeten | OneFootball

Oranje-international van 25 miljoen euro moet Zirkzee doen vergeten | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·16 July 2024

Oranje-international van 25 miljoen euro moet Zirkzee doen vergeten

Article image:Oranje-international van 25 miljoen euro moet Zirkzee doen vergeten
Article image:Oranje-international van 25 miljoen euro moet Zirkzee doen vergeten

© IMAGO

Bologna is in zijn zoektocht naar een vervanger voor Joshua Zirkzee uitgekomen bij Thijs Dallinga van Toulouse, zo meldt journalist Gianluca Di Marzio. De Italiaanse subtopper verkocht Zirkzee voor 42,5 miljoen euro aan Manchester United. Dallinga staat nu hoog op het verlanglijstje van Bologna voor de spitspositie.


OneFootball Videos


Dallinga streek twee jaar geleden neer bij Toulouse, dat hem voor 2,5 miljoen euro oppikte bij Excelsior. In zijn eerste jaar in Frankrijk gooide hij al hoge ogen en afgelopen seizoen vervolgde hij zijn goede prestaties, wat leidde tot zijn debuut in Oranje. Dallinga was afgelopen jaar goed voor 19 doelpunten in 44 duels.

De prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven en met name in de Serie A staat Dallinga er goed op. Bologna heeft belangstelling en eerder werd ook Fiorentina genoemd als mogelijk nieuwe club. De 23-jarige spits staat nog tot medio 2026 onder contract bij Toulouse, dat naar verluidt een vraagprijs van 25 miljoen euro hanteert voor de aanvalsleider.

Bologna hoorde onlangs zijn kassa rinkelen met de transfer van Zirkzee naar Manchester United. De Engelse topclub legde in totaal 42,5 miljoen euro neer voor de tweevoudig Oranje-international, maar deze transfersom zal in termijnen worden betaald. Het is dus maar de vraag of Bologna aan de vraagprijs kan voldoen. Dallinga vertegenwoordigt momenteel een marktwaarde van 13,3 miljoen euro.

Naast Dallinga staat ook Evan Guessand op het verlanglijstje van Bologna. De spits van OGC Nice verscheen eerder al op de radar van de Italianen en kan naar verluidt voor slechts tien miljoen euro worden opgepikt in Zuid-Frankrijk. Hiermee is Guessand vooralsnog een goedkopere optie dan Dallinga.

View publisher imprint