Oranje behoort tot de grootste kanshebbers voor de EK-eindzege | OneFootball

Oranje behoort tot de grootste kanshebbers voor de EK-eindzege | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·27 June 2024

Oranje behoort tot de grootste kanshebbers voor de EK-eindzege

Article image:Oranje behoort tot de grootste kanshebbers voor de EK-eindzege

Nederland maakt een goede kans op de eindzege van het Europees Kampioenschap. Tenminste, dat voorspelt databureau Gracenote. Oranje moet volgens het bedrijf alleen Spanje en Duitsland voor zich dulden als grotere kanshebbers.

Woensdagavond waren de laatste wedstrijden van de groepsfase, dus is het nu helemaal duidelijk hoe het schema voor de knock-outfase van het toernooi eruitziet. Door de nederlaag tegen Oostenrijk eindigde Oranje op de derde plaats in groep D, maar wist het zich wel te kwalificeren voor de achtste finales van het toernooi als een van de beste nummers drie.


OneFootball Videos


Dankzij de resultaten in de andere groepen is Oranje aan de ‘makkelijke’ kant van het schema uitgekomen en heeft het zelfs op papier de meest gunstige route richting de finale weten te bemachtigen. In de achtste finales is Roemenië namelijk de tegenstander, waarna in een eventuele kwartfinale Turkije of een herkansing tegen Oostenrijk wacht. Mocht Nederland de halve finale weten te halen, zal het daar spelen tegen Engeland, Slowakije, Zwitserland of Italië.

Deze relatief makkelijke route is ook het databureau Gracenote niet ontgaan. Zij verwachten namelijk dat Nederland een kans van 11,6% heeft om het toernooi te winnen. Alleen Spanje met zeventien procent en Duitsland met 12,8% hebben een grotere kans om met de eindzege aan de haal te gaan. Van alle landen worden Slowakije, Roemenië en Georgië het meest kansloos geacht, met allen minder dan één procent kans op de winst.

View publisher imprint