Opstelling Oranje: Geertruida op de bank tegen Roemenië | OneFootball

Opstelling Oranje: Geertruida op de bank tegen Roemenië | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·2 July 2024

Opstelling Oranje: Geertruida op de bank tegen Roemenië

Article image:Opstelling Oranje: Geertruida op de bank tegen Roemenië

Lutsharel Geertruida heeft zijn basisplaats verloren bij het Nederlands Elftal. De verdediger van Feyenoord begon tegen Oostenrijk vanaf de aftrap en moet dinsdagavond genoegen nemen met een reserverol. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman trapt om 18:00 uur af tegen Roemenië.

Nederland en Roemenië strijden in München om een ticket voor de kwartfinales van het EK in Duitsland. De winnaar neemt het dan op tegen de winnaar van het duel tussen Oostenrijk en Turkije. Koeman kiest in de Allianz Arena voor Denzel Dumfries als rechtsback.


OneFootball Videos


Koeman heeft wel een plek weggelegd voor oud-Feyenoorders Stefan de Vrij en Nathan Aké in de basisopstelling. Joey Veerman moet ook genoegen nemen met een plek op de bank. De middenvelder speelde een dramatische partij tegen Oostenrijk en dat gaat nu ten koste van zijn plek.

Ten opzichte van het duel tegen Oostenrijk zijn er in totaal drie wijzigingen doorgevoerd door Koeman. Geertruida en Veerman moeten dus op de bank plaatsnemen. Xavi Simons en Dumfries mogen dit keer wel beginnen. De aanval bestaat uit Gakpo, Memphis en Bergwijn.

Opstellingen Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Simons, Reijnders; Bergwijn, Depay, Gakpo.Roemenië: Niță; Rațiu, Drăgușin, Burcă, Mogoș; M. Marin; Hagi, R. Marin, Stanciu, Man; Drăguș.

WisselsOranje: Bijlow (GK), Flekken (GK), Geertruida, De Ligt, Wijnaldum, Weghorst, Frimpong, Van de Ven, Veerman, Blind, Malen, Brobbey, Maatsen, Zirkzee, Gravenberch.Roemenië: Moldovan (GK), Târnovanu (GK), Rus, Nedelcearu, Alibec, Cicâldău, Puşcaş, Mihăilă, Olaru, Sorescu, Racoviţan, Bîrligea, Șut.

Article image:Opstelling Oranje: Geertruida op de bank tegen Roemenië
View publisher imprint