'Schouten wordt de nieuwe burgemeester van Rotterdam' | OneFootball

'Schouten wordt de nieuwe burgemeester van Rotterdam' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·4 July 2024

'Schouten wordt de nieuwe burgemeester van Rotterdam'

Article image:'Schouten wordt de nieuwe burgemeester van Rotterdam'

De opvolger van Ahmed Aboutaleb is bekend. Carola Schouten wordt binnenkort de nieuwe burgemeester van Rotterdam. De 46-jarige Schouten gaat per 1 oktober aan de slag in haar nieuwe functie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Schouten woont sinds haar studietijd in Rotterdam en is aanhanger van Sparta. ''Ik ben zelf meer voor Sparta. Ik word altijd gelukkig als ze winnen'', sprak ze onlangs uit tijdens een interview met het NRC. Ze vertelde wel dat haar zoon een groot supporter is van Feyenoord.


OneFootball Videos


De benoeming van Schouten moet nog wel officieel worden gemaakt. Na een screening kan ze worden aangesteld als burgemeester van Rotterdam door de Koning en de minister van Binnenlandse Zaken. Naast Scouten was ook Hugo de Jonge een optie om Aboutaleb op te volgen.

''Voor het eerst in de geschiedenis krijgen we geen burgemeester, we krijgen een burgermoeder. Ze is benaderbaar, staat tussen de mensen, durft kwetsbaar te zijn en vragen te stellen'', sprak Raadslid Ruud van der Velden, voorzitter van de vertrouwenscommissie.

View publisher imprint