AZFanpage

·14 September 2024

Ontketende Parrott schiet swingend AZ langs Heerenveen

Article image:Ontketende Parrott schiet swingend AZ langs Heerenveen

AZ heeft vanavond een absolute galavoorstelling weggegeven tegen SC Heerenveen. In Alkmaar werd SC Heerenveen met maar liefst 9-1 verslagen. Parrott had met vier treffers een groot aandeel in de zege, waar ook Mijnans, Sadiq, Meerdink, Belic en Buurmeester trefzeker waren.

Wil je verder praten over dit onderwerp? Bezoek dan ons forum en deel je mening in het actuele topic.

De Alkmaarders kenden een vliegende start in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. Al binnen vijf minuten schoot Mijnans zijn ploeg met een bekeken schuiver op voorsprong. In een open eerste helft kregen beide ploegen vervolgens kansen om te scoren, maar het waren de bezoekers die na twintig minuten wisten te scoren. Het was Brouwers die met een kopbal van dichtbij Owusu-Oduro kansloos liet.

Lang kon de ploeg van Van Persie niet genieten van die treffer want nog geen vijf minuten later bracht Troy Parrott de thuisclub andermaal aan de leiding. Op aangeven van Sadiq kon de spits van dichtbij binnen tikken.

Troy Parrott is los!

In de twee helft was er van een open wedstrijd geen enkele sprake meer en was het Parrott die de hoofdrol voor zichzelf opeiste. De aanvaller scoorde in de eerste twaalf minuten na rust liefst drie keer en gooide de wedstrijd daarmee hoogstpersoonlijk in het slot.

Daarmee was het echter niet gedaan met de dadendrang van AZ. De gastheren bleven jagen op meer treffers en maakten twintig minuten voor tijd zelfs de 6-1 door de uitblinkende Sadiq. De aanvaller werd de diepte in gestuurd door Mijnans en schoof de bal vervolgens langs Van der Hart.

Ook Meerdink trefzeker

Daarmee was de koek echter nog niet op want ook invaller Mexx Meerdink deed nog een duit in het zakje door een minuut na zijn invalbeurt de bal met zijn linker tegen de touwen te jagen. In de laatste tien minuten kop Belic uit een corner nog de achtste binnen, waarna het slotakkoord voor Buurmeester was.