Arne Slot kan groeibriljant ervaring laten opdoen bij AZ na de winterstop | OneFootball

Arne Slot kan groeibriljant ervaring laten opdoen bij AZ na de winterstop | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·18 September 2024

Arne Slot kan groeibriljant ervaring laten opdoen bij AZ na de winterstop

Article image:Arne Slot kan groeibriljant ervaring laten opdoen bij AZ na de winterstop
Article image:Arne Slot kan groeibriljant ervaring laten opdoen bij AZ na de winterstop

© IMAGO

Jarell Quansah is volgens Engelse media op de radar verschenen van Napoli en Inter. De centrale verdediger van Liverpool komt in de Premier League amper in actie onder Arne Slot en kan komende transferperiode een uitweg vinden. Echter tonen de data van SciSports aan dat een tijdelijke overstap naar bijvoorbeeld AZ beter kan zijn voor de loopbaan van Quansah.


OneFootball Videos


De 21-jarige verdediger beleefde afgelopen seizoen onder Jürgen Klopp zijn doorbraak bij Liverpool. Quansah speelde onder meer zeventien wedstrijden in de Premier League en had onder meer tegen topclubs als Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur een basisplaats. Dit seizoen wil het minder vlotten voor de jeugdinternational. Slot deed pas één keer een beroep op de jonge verdediger, die eerder werd uitgeleend aan Bristol Rovers. Afgelopen dinsdag bleef Quansah nog negentig minuten op de bank zitten tijdens de met 1-3 gewonnen wedstrijd tegen AC Milan in de Champions League.

Volgens Italiaanse media zouden dus Inter en Napoli bovenmatig veel interesse hebben in de verdediger, die nog tot medio 2027 onder contract staat op Anfield. Inter houdt er rekening mee dat de club komende zomer afscheid moet nemen van routiniers Francesco Acerbi en Stefan de Vrij, waardoor Inter genoodzaakt is om nieuwe verdedigers aan te trekken. Voor Quansah zou een definitief vertrek bij Liverpool alleen een optie zijn als de mandekker niet meer in de plannen van Slot zou voorkomen. Zolang Ibrahim Konaté en Virgil van Dijk de dienst uitmaken centraal achterin, lijkt een basisplaats voor Quansah onrealistisch.

Voor de jeugdinternational van Engeland, die tevens ook voor Barbados en Schotland uit mag komen, zou een tijdelijk vertrek uitkomst kunnen bieden. Quansah, die in januari 22 jaar wordt, heeft pas 50 wedstrijden in het betaald voetbal achter zijn naam staan en heeft simpelweg vlieguren nodig. De Career Advice Tool van SciSports laat zien dat AZ een uitstekende bestemming daarvoor kan zijn. Quansah zou met zijn voetballende kwaliteiten geen enkele moeite hebben om zich aan te passen aan de speelstijl van Maarten Martens en daarbij direct aanspraak kunnen maken op een basisplaats.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Door het vertrek van Riechedly Bazoer naar Konyaspor is de spoeling centraal achterin een stuk dunner geworden voor Martens. Met Bruno Martins Indi, Alexandre Penetra, Wouter Goes en Maxim Dekker heeft de Belgische oefenmeester in principe vier centrale verdedigers tot zijn beschikking. Echter ligt Martins Indi voorlopig uit de roulatie met een hamstringblessure en heeft Dekker vooralsnog niet weten aan te tonen dat hij klaar is voor een basisplaats in de Eredivisie. De tijdelijke komst van Quansah zou voor AZ zodoende ook uitkomst kunnen bieden.

View publisher imprint