Nieuwe trainerswissel in Eredivisie: succestrainer gaat niet verlengen | OneFootball

Nieuwe trainerswissel in Eredivisie: succestrainer gaat niet verlengen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·5 April 2024

Nieuwe trainerswissel in Eredivisie: succestrainer gaat niet verlengen

Article image:Nieuwe trainerswissel in Eredivisie: succestrainer gaat niet verlengen
Article image:Nieuwe trainerswissel in Eredivisie: succestrainer gaat niet verlengen

© IMAGO

De wegen van Alex Pastoor en Almere City FC gaan na dit seizoen in principe scheiden. De trainer heeft de club uit de Eredivisie laten weten dat hij zijn aflopende verbintenis ‘voorlopig’ niet zal verlengen, zo schrijft De Telegraaf. Almere City oriënteert zich, met instemming van Pastoor, inmiddels op andere kandidaten.


OneFootball Videos


Pastoor, 57 jaar, staat sinds januari 2022 voor de selectie van Almere City. Hij was destijds de opvolger van Gertjan Verbeek, die enkele maanden eerder op non-actief was gesteld. De club eindigde in 2021/22 uiteindelijk als veertiende in de Keuken Kampioen Divisie. In zijn eerste volledige seizoen, 2022/23, slaagde Pastoor erin Almere City naar de play-offs te loodsen en voor het eerst in de geschiedenis promotie naar de Eredivisie af te dwingen.

Almere City startte belabberd aan het eerste seizoen ooit in de Eredivisie, maar klom al snel op naar een veilige plek op de ranglijst. De kans is groot dat de selectie van Pastoor op het hoogste niveau actief zal blijven. Met nog zes speeldagen te gaan staat Almere tien punten boven de rode streep.

Volgens De Telegraaf is Rick Kruys een van de kandidaten in Almere. De oefenmeester van VVV-Venlo sprak eerder ook met SC Heerenveen, dat waarschijnlijk voor Maurice Steijn kiest als opvolger van Kees van Wonderen. Ook Ajax is nog altijd zoekende naar een nieuwe trainer voor komend seizoen.

View publisher imprint