Mike Verweij pikt er één speler uit bij Ajax: ‘Heeft alles in zich om een smaakmaker te worden’ | OneFootball

Mike Verweij pikt er één speler uit bij Ajax: ‘Heeft alles in zich om een smaakmaker te worden’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·8 August 2024

Mike Verweij pikt er één speler uit bij Ajax: ‘Heeft alles in zich om een smaakmaker te worden’

Article image:Mike Verweij pikt er één speler uit bij Ajax: ‘Heeft alles in zich om een smaakmaker te worden’
Article image:Mike Verweij pikt er één speler uit bij Ajax: ‘Heeft alles in zich om een smaakmaker te worden’

© IMAGO/De Telegraaf

Ajax staat aan de vooravond van een nieuw seizoen, waarin de Amsterdammers de kans krijgen om zich te revancheren voor twee mindere jaren. Ajax zal daarbij afhankelijk zijn van een nieuwe lichting toptalenten, die op zullen staan. Bijvoorbeeld Mika Godts. Volgens Mike Verweij gaat de buitenspeler dit seizoen van grote waarde zijn voor Ajax.


OneFootball Videos


De Belg wacht nog op zijn eerste basisplaats onder de nieuwe trainer Francesco Farioli. Hij viel in het tweeluik met Vojvodina in de tweede voorronde van de Europa League tweemaal in en was in beide wedstrijden goed voor een assist. Godts lijkt dicht tegen een basisplaats aan te zitten en dat verbaast Verweij niet. “Dit Belgische talent heeft alles in zich om een smaakmaker te worden”, zo klinkt het namens de clubwatcher van De Telegraaf op het X-account van de Eredivisie. Godts is voor Verweij de ‘One to Watch’ dit seizoen. Verweij ziet nog wel een belangrijk verbeterpunt voor de vleugelspeler. “Godts weet als geen ander dat hij wel veel effectiever moet worden dan hij tot dusver in Ajax 1 was. En hij moet gevrijwaard blijven van blessures, want hij staat daardoor te vaak aan de kant.”

Godts kwam tot op heden 22 keer uit voor Ajax 1. Scoren deed hij nog niet, wel verzorgde hij vijf assists. De Belg lijkt dit seizoen de concurrentiestrijd aan te moeten gaan met Steven Bergwijn en Carlos Forbs. Laatstgenoemde mocht het in de eerste twee wedstrijden van dit seizoen vanaf het begin laten zien, maar wist niet te imponeren. Bergwijn vertrekt mogelijk nog bij Ajax. De Oranje-international kan zich verheugen op belangstelling vanuit de Premier League.

Godts maakte begin 2023 de overstap van KRC Genk naar Ajax. De aanvaller sloot in eerste instantie aan bij Jong Ajax, maar het duurde niet lang tot hij zijn opwachting mocht maken bij de hoofdmacht. Godts sloot in de voorbereiding op het vorige seizoen definitief aan bij het eerste en maakte geregeld zijn opwachting, maar liep richting de jaarwisseling een zware blessure op. Die hield hem een aantal maanden aan de kant. Eenmaal fit en na een aantal goede optredens bij Jong Ajax mocht hij zich weer melden bij de hoofdmacht. Godts kreeg van John van ’t Schip zelfs een aantal keer een basisplaats.

View publisher imprint