Mexicaanse journalist komt met zeer merkwaardig transfergerucht over Santiago Giménez | OneFootball

Mexicaanse journalist komt met zeer merkwaardig transfergerucht over Santiago Giménez | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·23 June 2024

Mexicaanse journalist komt met zeer merkwaardig transfergerucht over Santiago Giménez

Article image:Mexicaanse journalist komt met zeer merkwaardig transfergerucht over Santiago Giménez
Article image:Mexicaanse journalist komt met zeer merkwaardig transfergerucht over Santiago Giménez

© IMAGO

Santiago Giménez heeft een aanbieding ontvangen van Spartak Moskou, weet journalist David Medrano van TV Azteca te melden. De spits van Feyenoord is volgens hem enkele weken geleden benaderd door de Russische topclub. De vader van Giménez zou het bod uit Rusland momenteel overwegen.


OneFootball Videos


Het nieuws is zeer opmerkelijk te noemen, daar Rusland vanwege de oorlog met Oekraïne is uitgesloten van deelname aan de Europese competities. Daarnaast geniet Giménez interesse van op het oog interessantere clubs. Onder meer Tottenham Hotspur, Atlético Madrid en AC Milan zijn eerder met hem in verband gebracht. Onlangs heeft ook Napoli een bod van 35 miljoen euro neergelegd in Rotterdam.

Daarnaast lijkt het zeer de vraag of Spartak het bedrag kan ophoesten dat Feyenoord verlangt. De Rotterdammers willen voor Giménez, die tot medio 2027 vastligt, een bedrag van tussen de 30 en 35 miljoen euro hebben, wist FOX Sports Mexico eerder te melden. Guus Til is de duurste aankoop van Spartak Moskou ooit: de Nederlander kwam voor achttien miljoen euro over van AZ.

Giménez was afgelopen seizoen goed voor 26 doelpunten en 8 assists, verdeeld over 41 wedstrijden. De spits kan een uitstekend doelpuntengemiddelde overleggen met 1 goal per 123 minuten, maar dit kalenderjaar stokte de doelpuntenproductie geruime tijd. Giménez was het afgelopen half jaar slechts zes keer trefzeker in negentien duels.

Mocht de 23-jarige Mexicaan daadwerkelijk de overstap maken, dan zou het de tweede keer in korte tijd zijn dat Spartak zich versterkt met een spits uit de Eredivisie. Manfred Ugalde, afkomstig van FC Twente, maakte voor dertien miljoen euro de overstap naar de Russische hoofdstad.

View publisher imprint