‘Nieuwe Dirk Kuijt’ moet Santiago Giménez doen vergeten bij Feyenoord | OneFootball

‘Nieuwe Dirk Kuijt’ moet Santiago Giménez doen vergeten bij Feyenoord | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·27 June 2024

‘Nieuwe Dirk Kuijt’ moet Santiago Giménez doen vergeten bij Feyenoord

Article image:‘Nieuwe Dirk Kuijt’ moet Santiago Giménez doen vergeten bij Feyenoord
Article image:‘Nieuwe Dirk Kuijt’ moet Santiago Giménez doen vergeten bij Feyenoord

© IMAGO

Feyenoord hoopt spoedig de komst van Julián Carranza af te ronden. De centrumspits moet overkomen Philadelphia Union en wordt gezien als de opvolger van Santiago Giménez, die in de belangstelling staat van verschillende topclubs in Europa. Nick Marsman, met wie Carranza samenspeelde bij Inter Miami, vergelijkt zijn voormalig medespeler met Dirk Kuijt: “Een wat bonkige spits die goed kan koppen, maar niet alles is even verfijnd. Hij kan alles een beetje.”


OneFootball Videos


Carranza mag zich op korte termijn speler van Feyenoord noemen. De Rotterdamse club zijn tot een overeenstemming gekomen met Philadelphia Union over 'een lichte transfervergoeding'. Daarnaast heeft de Amerikaanse club een doorverkooppercentage van de winst bedongen in de overeenkomst met de Rotterdammers. Carranza lag nog vast tot eind 2024 en vertegenwoordigt een Estimated Transfer Value (ETV) van 2,8 miljoen euro.

Volgens Marsman doet Feyenoord goede zaken met de komst van de Argentijn. Marsman, afgelopen seizoen in dienst van ADO Den Haag, vindt zijn voormalig teamgenoot uitermate sterk aan de bal: “Een beetje Dirk Kuijt-achtig, zou ik zeggen. Zijn schot is wel heel erg goed en is ook beter geworden nadat hij naar Philadelphia is overgestapt. Zo, hij kan hard schieten.”

In gesprek met Voetbal International legt Marsman uit dat hij vaak alle moeite had om Carranza af te stoppen: “Normaal gesproken kom je als keeper uit en probeer je je zo breed mogelijk te maken om de bal tegen te houden. Maar als hij op me af kwam, dacht ik soms wel: laat ik geen risico nemen om die bal op een verkeerde plek te krijgen. Nou, hij heeft me weleens op mijn hoofd of in mijn kruis geraakt, haha.”

Journalist Jonathan Tannenwald denkt dat Carranza, die ook naar Werder Bremen en Ipswich Town kon, bewust wachtte op een club als Feyenoord: “Ik denk niet dat het een geldkwestie was, want Werder Bremen en Ipswich waren zeker bereid om veel te betalen. Carranza vond het niet de juiste stap. Feyenoord is dat wel. Ik denk dat dit voor hem ideaal is. Hij gaat nu naar een club die op een hoog niveau speelt en ook nog eens in de Champions League speelt.”

Marsman denkt, als Carranza de tijd krijgt, dat zijn voormalig teamgenoot een succes kan worden in De Kuip: “Ik denk dat Carranza wel gaat renderen. Je kan hem ook in de diepte aanspelen en hij staat erg vaak op de goede plek om te scoren. Dat is een belangrijke kwaliteit.” Toch tempert Marsman voorlopig de verwachtingen: “Voor hem wordt het sowieso wennen. Een nieuw land, een nieuwe cultuur en een nieuw team. Laten we hem daar ook even de tijd voor geven.”

View publisher imprint