Manchester City wil PSV op korte termijn met flink bedrag beroven van centrumspits | OneFootball

Manchester City wil PSV op korte termijn met flink bedrag beroven van centrumspits | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·30 July 2024

Manchester City wil PSV op korte termijn met flink bedrag beroven van centrumspits

Article image:Manchester City wil PSV op korte termijn met flink bedrag beroven van centrumspits
Article image:Manchester City wil PSV op korte termijn met flink bedrag beroven van centrumspits

© IMAGO

Jason van Duiven is op de radar verschenen van Manchester City. De spits van PSV speelde afgelopen seizoen nog op huurbasis bij Almere City, maar kan op korte termijn zomaar speler zijn van de Engelse grootmacht. Rik Elfrink meldt dat de club uit Engeland een behoorlijk bedrag overheeft voor Van Duiven.


OneFootball Videos


Na zes jaar kan Van Duiven zodoende afscheid nemen van PSV. De negentienjarige spits kan rekenen op de interesse van de City Football Group. Manchester City zou de aanvaller in eerste instantie willen stallen bij Lommel SK, waar de aanvaller vlieguren kan maken. Lommel SK maakt net als bijvoorbeeld Girona onderdeel uit van het netwerk van Manchester City. Volgens Elfrink denkt de City Football Group op basis van data dat hij een mooie carrière kan neerzetten.

Voor Van Duiven is een dergelijke stap zeer interessant. De aanvaller heeft weinig perspectief in EIndhoven en weet dat hij middels deze constructie zeker is van speeltijd. Naast de City Football Group zijn er ook tal van clubs uit de Eredivisie en de top van de Keuken Kampioen Divisie die op dit moment interesse in de spits hebben. Maar in deze gevallen gaat het dan vaak om een tijdelijke overstap.

De City Football Group heeft volgens Elfrink een bedrag van twee miljoen euro over voor Van Duiven, dat op kan lopen met enkele bonussen. PSV is echter niet van plan om hier zomaar mee akkoord te gaan. De Eindhovenaren willen meer overhouden aan de aanvaller, die nog tot medio 2026 onder contract staat.

Aangezien PSV met Ricardo Pepi en Luuk de Jong al over twee centrumspitsen beschikt, is de kans klein dat Van Duiven komend seizoen op speeltijd kan rekenen in het eerste van PSV. Gezien zijn leeftijd mag de aanvaller zeker nog minuten maken in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong PSV. Alleen lijkt de spits wel klaar te zijn voor een tussenstap, waarmee hij meer uitgedaagd kan worden. Van Duiven wil zelf dat er in ieder geval op korte termijn duidelijkheid komt betreft zijn toekomst.

View publisher imprint