Louis van Gaal raadt Ajax buitengewoon verrassende transfer aan | OneFootball

Louis van Gaal raadt Ajax buitengewoon verrassende transfer aan | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·23 August 2024

Louis van Gaal raadt Ajax buitengewoon verrassende transfer aan

Article image:Louis van Gaal raadt Ajax buitengewoon verrassende transfer aan
Article image:Louis van Gaal raadt Ajax buitengewoon verrassende transfer aan

© IMAGO

Mike Verweij heeft zich in de podcast Kick-off uitgelaten over de interesse van Ajax in Andries Noppert. De dertigjarige doelman zit vooralsnog op de bank bij sc Heerenveen en heeft wel oren naar een overstap naar Ajax. De deal staat echter op losse schroeven, omdat Jay Gorter (24), die bij de deal betrokken wordt, een transfer naar Heerenveen niet ziet zitten.


OneFootball Videos


"Dat lijkt verband te houden met het adviseurschap van Louis van Gaal", zegt Verweij over de interesse van Ajax in Noppert. "Hij riep hem eigenlijk heel onverwachts uit tot eerste keeper op het WK in 2022. Toen deed Noppert het ook echt heel goed en dacht iedereen: die gaat een prachtige buitenlandse transfer maken. Alleen heeft Noppert daarna nooit meer zijn niveau gehaald."

"Ik denk dat de interesse van Ajax wel verband houdt met de aanwezigheid van Louis van Gaal", herhaalt de journalist van De Telegraaf. "Nou is het normaal gesproken niet heel logisch dat een adviseur van de rvc zich ook met het technische beleid bemoeit. Alleen iedereen die Van Gaal een beetje kent, weet ook wel dat hij er niet voor wegloopt om zich ook daar tegenaan te bemoeien."

Noppert heeft dit seizoen nog geen minuten gemaakt, maar Heerenveen-trainer Robin van Persie weigert te spreken van een 'tweede keeper'. "Hij kijkt per wedstrijd welke doelman het beste past. Dat is vooralsnog Mickey van der Hart gebleken. Dat is ook een beetje de reden waarom die ruildeal mogelijk niet doorgaat", verwijst hij naar de ruil van Noppert en Gorter.

"Gorter heeft een gesprek met Van Persie gehad en die heeft terecht uitgesproken dat hij geen eerste keeper zou worden", vervolgt Verweij. "Het risico voor Gorter om naar Friesland te gaan en daar op de bank te komen, is natuurlijk veel te groot. Dan ben je reservekeeper bij Ajax en ga je naar Friesland. Als je dan onder Van Persie ook niet speelt, komt dat je marktwaarde niet heel erg ten goede. Hij had verwacht dat hij uitgeroepen zou worden tot eerste keeper. Dan was hij denk ik wel die kant opgegaan. Nu ziet hij dat niet zitten."

View publisher imprint