KV Kortrijk houdt de drie punten thuis tegen een tienkoppig Standard | OneFootball

·18 August 2024

KV Kortrijk houdt de drie punten thuis tegen een tienkoppig Standard

Article image:KV Kortrijk houdt de drie punten thuis tegen een tienkoppig Standard

Standard maakte de reis naar Kortrijk voor de vierde speelronde in de Jupiler Pro League. Leko koos voor Benjdida ten koste van Kyei. Alexandersson wisselt er drie. El Idrissy, Bruno en Lagae stonden aan de aftrap.

De eerste helft deed pijn aan de ogen voor alle toeschouwers. Zowel Kortrijk als Standard was onmachtig om het verdedigend blok van de tegenstander open te breken. Kansen bleven een lange tijd volledig uit.

Pas na 35 minuten kregen de supporters iets te zien. Geen doelpunt maar wel een rode kaart voor Henry Lawrence. De verdediger ging door op het onderbeen van El Idrissy. Na een VAR-check werd besloten om de Engelse verdediger naar de kleedkamer te sturen.

Na de rode kaart begon de druk van KV Kortrijk meteen toe te nemen maar een doelpunt maken lukte niet waardoor de eerste helft eindigde zoals hij begon: 0-0. In de tweede helft ging vooral Kortijk opzoek naar een doelpunt terwijl Standard afwachtend speelde en rekende op counters.

Toch kwam Kortrijk maar tot een handvol goede kansen. In minuut 48 stuit Kaneko op Epolo. Na 67 minuten spelen lukt het dan toch voor de mannen van Alexandersson. Invaller Ambrose krijgt de bal na slecht wegwerken van Standard in de voeten en twijfelt niet. De spits trapt de bal buiten bereik van Epolo.

Standard moest met tien spelers opzoek naar de gelijkmaker maar speelde weinig bij elkaar. Kortrijk bleef het spel in handen nemen en gaf achteraan weinig weg. Zo eindigde de wedstrijd in 1-0 dankzij matchwinnaar en invaller Thierry Ambrose.

Dankzij de winst heeft kortrijk nu zes op twaalf. Standard kreeg voor het eerst dit seizoen een tegendoelpunt en keerde met lege handen terug naar Luik. De mannen van Ivan Leko staan op de elfde plaats in het klassement met vijf punten.