Koeman verrast met drie wijzigingen in basisopstelling tegen Oostenrijk | OneFootball

Koeman verrast met drie wijzigingen in basisopstelling tegen Oostenrijk | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·25 June 2024

Koeman verrast met drie wijzigingen in basisopstelling tegen Oostenrijk

Article image:Koeman verrast met drie wijzigingen in basisopstelling tegen Oostenrijk

Bondscoach Ronald Koeman gaat zijn opstelling voor de laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk op drie plaatsen wijzigen, zo melden bronnen aan ESPN. Volgens de betaalzender wordt Denzel Dumfries als rechtsback vervangen door Lutsharel Geertruida, keert Joey Veerman terug in de basis ten koste gaat van Xavi Simons, terwijl op rechtsvoor Donyell Malen de voorkeur krijgt boven Jeremie Frimpong.

Het is niet bekend waarom de bondscoach deze wijzigingen, die ook bevestigd worden door Voetbal International-journalist Simon Zwartkruis, doorvoert. Het heeft in ieder geval niets te maken met mogelijke schorsingen, aangezien alleen Jerdy Schouten en Joey Veerman op scherp staan. Laatstgenoemde moest tegen Frankrijk nog genoegen nemen met een plek op de bank, maar zal tegen Oostenrijk dus weer aan de aftrap verschijnen.


OneFootball Videos


Geertruida voor Dumfries en Malen voor Frimpong zijn een-op-een wijzigingen, maar de terugkeer van Veerman op het middenveld betekent een kleine tactische omzetting. Waar tegen Frankrijk Simons op nummer tien speelde, daar zal nu Tijjani Reijnders als voorste pion op het middenveld fungeren. De middenlinie wordt dus hetzelfde ingevuld als tegen Polen (1-2 winst). De fel bekritiseerde Memphis Depay krijgt van Koeman wederom de voorkeur als aanvalsleider.

De opstelling van het Nederlands elftal volgens ESPN: Verbruggen; Aké, Van Dijk, De Vrij, Geertruida; Veerman, Schouten, Reijnders; Gakpo, Depay, Malen.

View publisher imprint