Jürgen Ekkelenkamp mag drie jaar na vertrek bij Ajax dromen van toptransfer naar Italië | OneFootball

Jürgen Ekkelenkamp mag drie jaar na vertrek bij Ajax dromen van toptransfer naar Italië | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·3 July 2024

Jürgen Ekkelenkamp mag drie jaar na vertrek bij Ajax dromen van toptransfer naar Italië

Article image:Jürgen Ekkelenkamp mag drie jaar na vertrek bij Ajax dromen van toptransfer naar Italië
Article image:Jürgen Ekkelenkamp mag drie jaar na vertrek bij Ajax dromen van toptransfer naar Italië

© IMAGO

Jürgen Ekkelenkamp is volgens Italiaanse media op de radar verschenen van Napoli. De aanvallende middenvelder van Royal Antwerp is al twee jaar lang een vaste waarde bij de Belgische topclub en speelde zich eerder al in de kijker van Torino. Van een transfer naar Italië kwam het niet, maar daar kan deze zomer verandering in komen.


OneFootball Videos


Na acht jaar besloot Ekkelenkamp om Ajax in 2021 achter zich te laten en de overstap naar Hertha BSC te maken. De toenmalig jeugdinternational kwam amper in de plannen voor bij Ajax, speelde veertig wedstrijden in het shirt van de Amsterdammers en zal voornamelijk herinnerd worden van de overtreding op Cristiano Ronaldo in de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus. Ekkelenkamp haalde daarmee een belangrijke aanval uit de lucht en had daarmee een groot aandeel in het bereiken van de halve finale van het miljardenbal in 2019.

In België heeft Ekkelenkamp eindelijk zijn plek gevonden, waar hij wekelijks belangrijk kan zijn. De aanvallende middenvelder maakte in 2022 voor vijf miljoen euro de overstap van Hertha BSC naar Royal Antwerp en kwam sindsdien al 91 keer voor the Great Old in actie. Ekkelenkamp, inmiddels 24 jaar, had dan ook een belangrijk aandeel in het winnen van de dubbel in zijn eerste seizoen in Antwerpen.

Na twee jaar kan Ekkelenkamp een vervolgstap maken. Napoli heeft de naam van de middenvelder genoteerd als optie deze zomer en zou Ekkelenkamp al meerdere malen hebben bekeken. Concreet is de Italiaanse topclub nog niet, daar Royal Antwerp nog geen vraagprijs heeft vastgesteld voor Ekkelenkamp.

De middenvelder uit Zeist vertegenwoordigt op dit moment een Estimated Transfer Value van 13,1 miljoen euro en ligt nog tot de zomer van 2026 vast op De Bosuil. Met zijn ETV is Ekkelenkamp niet de meest waardevolle speler in de selectie van Royal Antwerp. Toptalent George Ilenikhena is de MVP van Antwerp met een waarde van 31,7 miljoen euro.

View publisher imprint