'Jongste Premier League-trainer ooit stond ook bij Feyenoord op de lijst' | OneFootball

'Jongste Premier League-trainer ooit stond ook bij Feyenoord op de lijst' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·10 June 2024

'Jongste Premier League-trainer ooit stond ook bij Feyenoord op de lijst'

Article image:'Jongste Premier League-trainer ooit stond ook bij Feyenoord op de lijst'

Feyenoord presenteert binnenkort Brian Priske als nieuwe hoofdtrainer, maar ook andere interessante kandidaten werden bekeken. Een interessante naam is die van de pas 31-jarige Fabian Hürzeler. De Duitser staat op het punt te tekenen bij Brighton & Hove Albion, maar ook bij Feyenoord stond de bijzonder jonge trainer hoog op de lijst.

Hürzeler begon zijn trainersloopbaan als assistent bij Duitsland Onder 20 en Onder 18, voor hij in 2020 in diezelfde rol bij St. Pauli terecht kwam. In december 2022 nam hij als interim-trainer het roer over, waarna al snel werd besloten om hem als definitieve nieuwe hoofdtrainer aan te stellen. Met St. Pauli won hij dit seizoen de 2. Bundesliga, waarmee de club terugkeert op het hoogste niveau. Dat is niet onopgemerkt gebleven.


OneFootball Videos


Naast de goede resultaten viel Hürzeler ook op met de manier van voetballen. Hij stond daarom op de lijst van mogelijk vervangers van Arne Slot bij Feyenoord. "Hij was een van de kandidaten", vertelt Mikos Gouka in de AD Voetbalpodcast. "De scouting kwam met zijn naam. Ze hadden hem helemaal ontleed en hij kwam naar boven als kandidaat die in het Slot-plaatje zou passen."

Terwijl Feyenoord uiteindelijk voor Priske ging, wil Brighton nu van Hürzeler de jongste Premier League-trainer ooit maken. "Dan spreekt het dus voor de scouting van Feyenoord dat zij ook met hem bezig waren", concludeert Gouka. "De Zerbi (de vorige trainer van Brighton, red.) gold een beetje als de leermeester van Slot. Zo'n type is het dus."

View publisher imprint