Jerdy Schouten kan uitstekend EK belonen met toptransfer naar Europese grootmacht | OneFootball

Jerdy Schouten kan uitstekend EK belonen met toptransfer naar Europese grootmacht | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 June 2024

Jerdy Schouten kan uitstekend EK belonen met toptransfer naar Europese grootmacht

Article image:Jerdy Schouten kan uitstekend EK belonen met toptransfer naar Europese grootmacht
Article image:Jerdy Schouten kan uitstekend EK belonen met toptransfer naar Europese grootmacht

© IMAGO

Jerdy Schouten presteert op dit moment boven alle verwachtingen op het EK met Nederland. De middenvelder van PSV doet Frenkie de Jong vergeten en speelt een uitstekend toernooi. Reden genoeg voor Inter om Schouten op de verlanglijst te zetten bij een mogelijk vertrek van Hakan Calhanoglu.


OneFootball Videos


Italiaanse media melden namelijk dat de Turkse middenvelder op de radar is verschenen van Bayern München. Calhanoglu maakte in 2021 de omstreden overstap van AC Milan naar de aartsrivaal en groeide bij Inter uit tot een van de beste middenvelders in Europa. De ontwikkeling van de dertigjarige middenvelder is ook bij Bayern München opgevallen, dat de selectie op meerdere plaatsen hoopt te versterken deze zomer.

Aangezien Calhanoglu nog een doorlopend contract heeft tot medio 2027 en van onschatbare waarde is voor Inter, wil de club alles er aan doen om de middenvelder te behouden. Echter weet Inter ook dat het geen nee kan zeggen tegen een onweerstaanbaar bod. Calhanoglu vertegenwoordigt op dit moment een Estimated Transfer Value van 41,9 miljoen euro.

Om niet voor onaangename verrassingen komen te staan, heeft Inter een shortlist samengesteld met mogelijke opvolgers. Op deze lijst prijkt de naam van Schouten van PSV, melden Italiaanse media. De middenvelder maakte een uitstekend eerste jaar door in Eindhoven, waarin hij onder meer de landstitel veilig wist te stellen en zich weer in de kijker wist te spelen van het Nederlands elftal.

Schouten is echter niet de enige optie van Inter om het vertrek van Calhanoglu op te vangen. Ook Mateo Kovacic en Mario Pasalic worden genoemd als mogelijke kandidaten. Eerstgenoemde is geen onbekende bij Inter. Kovacic speelde tussen 2013 en 2015 twee jaar voor Inter alvorens hij naar Real Madrid vertrok. De Kroatisch international won echter geen enkele prijs met Inter in die periode en zou mogelijk erop gebrand zijn om zijn revanche te halen in Milaan.

Schouten streek afgelopen zomer neer bij PSV, dat inclusief bonussen liefst vijftien miljoen euro betaalde aan Bologna voor de verdedigende middenvelder. De transfer van Schouten bleek een gouden zet van de Eindhovenaren. Dit seizoen ontpopte de Oranje-international zich tot absolute meerwaarde en speelde hij met veertig optredens (drie doelpunten) een belangrijke rol in het successeizoen van PSV.

De uitstekende prestaties van de uitblinkende PSV-spelers zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo viel de naam van Schouten al bij Borussia Dortmund. De balveroveraar heeft echter niet de intentie om te vertrekken uit Eindhoven. "Maar ik kan nu ook nog niet met honderd procent zekerheid zeggen dat ik blijf", vertelt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Als er echt iets gigantisch voorbijkomt, kijk je daar toch naar. Dat doet elke voetballer en dat is ook niks geks."

View publisher imprint