''Ik tref daar clubs die nu al aangeven interesse te hebben'' | OneFootball

''Ik tref daar clubs die nu al aangeven interesse te hebben'' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·14 October 2024

''Ik tref daar clubs die nu al aangeven interesse te hebben''

Article image:''Ik tref daar clubs die nu al aangeven interesse te hebben''

Algemeen directeur Dennis te Kloese heeft uitgebreid gesproken met het Algemeen Dagblad, De Telegraaf en Voetbal International over de herstructurering binnen Feyenoord. Te Kloese merkt nu al dat de Rotterdammers profijt hebben van de nieuwe constructie die is opgesteld, waarbij het samenwerken en elkaar versterken centraal staat.

"Ik was laatst drie dagen voor de ECA in Athene en dan is het lekker als je ziet dat de scouting op volle toeren draait'', vertelt Te Kloese in gesprek met Voetbal International. ''We hebben die afdeling versterkt met twee nieuwe scouts, een van Bayer Leverkusen (Alexander Reuters) en eentje die komt van de City Football Group (Guido Schoen). Ik kan dan met een gerust hart even weg, omdat de ECA belangrijk is. Ik tref daar clubs die nu al aangeven interesse te hebben in spelers van Feyenoord."


OneFootball Videos


"Straks komt er weer een transferwindow aan en ik denk dat we dan veel beter zijn voorbereid dan afgelopen zomer, toen het inderdaad erg druk was en we ook te maken kregen met pech. Met een technisch managementteam van drie man ga ik ervan uit dat we sneller kunnen schakelen, omdat we dan van iedere mogelijke nieuwe speler weten wat hij kan, hoe hij fysiek in elkaar steekt en zeker weten dat hij geen jeugdspeler in de weg loopt."

De nieuwe organisatie van Feyenoord heeft een duidelijk doel en opdracht meegekregen. "Het gaat om samenwerken. In de drie jaar dat ik hier ben, is er veel gebeurd en hebben we als club grote stappen gezet, sportief en financieel. Toen ik begon, in 2021, had Feyenoord 314 medewerkers. Nu zijn dat er 444. Het is belangrijk deze groei te continueren, maar wel op een manier die past bij het huidige Feyenoord. Dat belangrijke besluiten breed getoetst en gedragen zullen worden."

Mark Ruijl, Stijn Vandenbroucke en Jelle Goes vormen het nieuwe technisch managementteam. "Er is nu duidelijkheid over de verdergaande verantwoordelijkheden en ze zullen met z’n drieën regelmatig samenkomen," vertelt de algemeen directeur, die vooral de touwtjes uit handen gaat geven. "Af en toe zal ik aansluiten. Het voordeel is dat ze de club goed kennen en dus ook het DNA, waar Feyenoord voor staat. Door hun specialismen te koppelen, denken we veel beter voorbereid de toekomst in te gaan."

View publisher imprint