Gimenez: ''Er lagen twee aanbiedingen op tafel'' | OneFootball

Gimenez: ''Er lagen twee aanbiedingen op tafel'' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·3 October 2024

Gimenez: ''Er lagen twee aanbiedingen op tafel''

Article image:Gimenez: ''Er lagen twee aanbiedingen op tafel''

Santiago Gimenez verblijft momenteel in Mexico om te herstellen van zijn bovenbeenblessure. De spits van Feyenoord komt dit kalenderjaar niet meer in actie en kreeg van de Rotterdammers toestemming om in zijn thuisland de eerste stappen te zetten in zijn herstel. Gimenez was donderdagmiddag te gast in de studio van FOX Sports, waar onder meer werd gesproken over het afgeslagen aanbod van Nottingham Forest.

"Wij dachten dat het het perfecte moment was om na twee jaar in Nederland te vertrekken, maar uiteindelijk waren er zaken die buiten onze macht lagen," vertelt Gimenez tijdens de live-uitzending in Mexico. "Er lagen twee aanbiedingen op tafel en de bekendste was die van Nottingham. We hadden veel twijfels, maar uiteindelijk besloten we bij Feyenoord te blijven, vooral vanwege de Champions League."


OneFootball Videos


Naast Nottingham Forest was er nog een club die tot de laatste dag van de transfermarkt concreet was voor Gimenez. De Mexicaan wil zelf de club niet bevestigen, maar het gaat niet om een club die momenteel actief is in de Champions League. "Uiteindelijk is een vertrek er niet van gekomen. Er zijn vier competities die ik geweldig vind: de Duitse, Engelse, Italiaanse en Spaanse. Dat is waar ik in de toekomst naartoe zou willen."

Gimenez krijgt de vraag of de matig verlopen Copa América invloed heeft gehad op de ontwikkelingen op de transfermarkt. "Clubs kennen je uiteindelijk en weten wat je kunt brengen. Ik denk niet dat ze je na één toernooi uit het oog verliezen. Wat wel invloed had, was de laatste zes maanden bij Feyenoord, niet alleen de Copa América. Ik had inderdaad een vormdip en dat was het grootste probleem, maar ondanks die slechte statistieken waren er wel clubs die interesse hadden."

View publisher imprint