Francesco Farioli benadert oude bekende voor toptransfer naar Ajax | OneFootball

Francesco Farioli benadert oude bekende voor toptransfer naar Ajax | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·1 July 2024

Francesco Farioli benadert oude bekende voor toptransfer naar Ajax

Article image:Francesco Farioli benadert oude bekende voor toptransfer naar Ajax
Article image:Francesco Farioli benadert oude bekende voor toptransfer naar Ajax

© IMAGO

Evann Guessand is door Francesco Farioli benaderd om naar Ajax te komen, meldt Santi Aouna op X. De 23-jarige spits van OGC Nice werkte met Farioli samen in Zuid-Frankrijk en maakte grote stappen onder leiding van de Italiaanse oefenmeester, die de pijlsnelle aanvaller graag naar Amsterdam ziet komen.


OneFootball Videos


Hoewel er van onderhandelingen nog geen sprake zijn, heeft Farioli voorzichtig gepolst of Guessand openstaat voor een avontuur in Amsterdam. De aanvaller uit Ajaccio was afgelopen seizoen goed voor 7 doelpunten en 2 assists in 38 wedstrijden voor OGC Nice. Weliswaar niet al te veel voor een centrumspits, maar met zijn snelheid en kracht was Guessand een enorm gevaar voor zijn tegenstander in de Ligue 1.

De enkelvoudig international van Ivoorkust ligt nog tot medio 2026 vast bij OGC Nice, waar hij al sinds 2014 onder contract staat. De aanvaller doorliep zodoende een groot gedeelte van zijn jeugdopleiding bij OGC Nice, waarna de club besloot om hem uit te lenen aan Lausanne-Sport en .

Om Guessand los te weken bij OGC Nice zal Ajax wel de portemonnee moeten trekken. De aanvaller wordt gezien als een belangrijk onderdeel van de selectie en vertegenwoordigt een Estimated Transfer Value van zeven miljoen euro. Opvallend is dat de ETV van Guessand de laatste maanden een behoorlijke daling heeft doorgemaakt. In april 2023 had de aanvaller, die ook als buitenspeler uit de voeten kan, nog een ETV van 14,5 miljoen euro.

Ajax wil graag de voorhoede versterken met een aanvaller, die ook als rechtsbuiten uit de voeten kan. Maar om een nieuwe speler toe te voegen aan de selectie, zal Ajax eerst spelers moeten verkopen. Mike Verweij maakte eerdaags bekend dat Ajax eerst de kas zal moeten vullen, voordat er geld overblijft om te investeren in nieuwe spelers. De transfersom van Georges Mikautadze (13 miljoen) ging dan ook linea recta de kas in.

View publisher imprint