Ajax kan Steven Bergwijn na het EK voor 15 miljoen euro verkopen | OneFootball

Ajax kan Steven Bergwijn na het EK voor 15 miljoen euro verkopen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·3 July 2024

Ajax kan Steven Bergwijn na het EK voor 15 miljoen euro verkopen

Article image:Ajax kan Steven Bergwijn na het EK voor 15 miljoen euro verkopen
Article image:Ajax kan Steven Bergwijn na het EK voor 15 miljoen euro verkopen

© IMAGO

Steven Bergwijn lijkt op weg naar de uitgang bij Ajax. Volgens Turkse media hebben de Amsterdammers een aanbieding van Fenerbahçe van vijftien miljoen euro ontvangen voor de 26-jarige aanvaller. Eerder was Bergwijn al op de radar verschenen van Galatasaray.


OneFootball Videos


Ajax brak zijn transferrecord met de komst van Bergwijn, die voor 31,25 miljoen euro werd overgenomen van Tottenham Hotspur. Na een wisselvallig eerste seizoen werd de Oranje-international benoemd tot aanvoerder. Afgelopen seizoen eindigde Bergwijn met Ajax op een teleurstellende vijfde plaats en kwam hij tot 13 doelpunten en 5 assists, verdeeld over 31 wedstrijden.

Bergwijn werd afgelopen winter al in verband gebracht met een vertrek bij Ajax en kan deze zomer wederom rekenen op belangstelling. Fenerbahçe zou volgens de laatste berichtgeving vol inzetten op een hereniging met José Mourinho, die recentelijk werd aangesteld als hoofdtrainer bij de Turkse topclub.

Fenerbahçe heeft naar verluidt een bod uitgebracht van vijftien miljoen euro op Bergwijn, die nog tot medio 2027 vastligt in de Johan Cruijff ArenA. De vleugelspits vertegenwoordigt volgens het algoritme van FootballTransfers momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 18,3 miljoen euro.

Bergwijn is een oude bekend van Mourinho uit hun gezamenlijke tijd bij Tottenham. De buitenspeler van Ajax speelde tussen 2020 en 2021 in totaal 46 wedstrijden onder de ervaren Portugese oefenmeester. Hierin was hij drie keer trefzeker en gaf hij zes assists. Mourinho werd uiteindelijk in april 2021 ontslagen bij Tottenham, dat Bergwijn ruim een jaar later liet vertrekken.

View publisher imprint