Feyenoord stapt af van 3-4-3 en speelt met debutant in de basis, PEC krijgt op laatste moment groen licht | OneFootball

Feyenoord stapt af van 3-4-3 en speelt met debutant in de basis, PEC krijgt op laatste moment groen licht | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·18 August 2024

Feyenoord stapt af van 3-4-3 en speelt met debutant in de basis, PEC krijgt op laatste moment groen licht

Article image:Feyenoord stapt af van 3-4-3 en speelt met debutant in de basis, PEC krijgt op laatste moment groen licht

De opstelling van Feyenoord voor de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle is bekend. De Spaanse linksback Hugo Bueno, eerder deze week binnengehaald, debuteert meteen in de basis. Feyenoord speelt opvallenderwijs een 4-3-3-systeem, wat betekent dat trainer Brian Priske afstapt van zijn 3-4-3-formatie. Het duel begint om 14.30 uur in het MAC³PARK Stadion.

Vooraf werd verwacht dat Thomas Beelen zou terugkeren in de basisopstelling, maar dat blijkt niet het geval. De centrale verdediger zou in de eerste competitiewedstrijd aan de aftrap verschijnen, maar moest tijdens de warming-up afhaken, waardoor Neraysho Kasanwirjo in de basis mocht beginnen.


OneFootball Videos


De andere nieuwkomers in het elftal van Priske zijn twee spelers die terugkeren van blessures. De ene is Quinten Timber, die afgelopen week al mocht invallen tegen Willem II. Voorin keert Calvin Stengs terug in het elftal, waardoor Luka Ivanusec weer op de bank belandt. Ten opzichte van vorige week (1-1 tegen Willem II) verdwijnen Kasanwirjo, López en Ivanusec uit de basis.

Bij PEC Zwolle maakte Dylan Vente aanvankelijk geen deel uit van de wedstrijdselectie. De ex-spits van Feyenoord wordt momenteel gehuurd van Hibernian. "Dylan Vente maakt vanmiddag (vooralsnog) geen deel uit van de wedstrijdselectie door een administratieve afwikkeling in het internationale registratiesysteem. Bovenstaande situatie ligt buiten de macht van PEC Zwolle. Er wordt hard aan gewerkt om dit voor 14:30 uur op te lossen", schreef PEC op X. Om 14.04 uur maakte PEC bekend dat Vente toch bij de selectie zit.

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar; Reijnders, El Azzouzi, Mac Nulty, Lutonda; Fichtinger, Velanas, Van den Berg; Mbayo, Buitink, Krastev

View publisher imprint