Feyenoord op jacht naar record: fraaie Eredivisiereeks blijft voortduren | OneFootball

Feyenoord op jacht naar record: fraaie Eredivisiereeks blijft voortduren | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·7 October 2024

Feyenoord op jacht naar record: fraaie Eredivisiereeks blijft voortduren

Article image:Feyenoord op jacht naar record: fraaie Eredivisiereeks blijft voortduren

Feyenoord won zondagmiddag met 2-1 van FC Twente in De Kuip. Het was pas de eerste keer in vier wedstrijden dat de ploeg uit Enschede weer werd verslagen. Door dat te doen, zetten de Rotterdammers ook nog eens een indrukwekkende ongeslagen reeks voort.

Over de Eredivisiestart van Feyenoord heerste veel onvrede. Door gelijke spelen tegen Willem II, Sparta, FC Groningen en NEC liep de ploeg direct een flinke achterstand op ten opzichte van titelfavoriet PSV. Maar verloren werd er nog niet. Dat is voor de ranglijst misschien niet erg veel waard, maar is wel bijzonder in het verlengde van vorig seizoen.


OneFootball Videos


Ook toen waren de Rotterdammers namelijk al lange tijd ongeslagen in de Eredivisie. De laatste competitienederlaag was op 3 december 2023 tegen PSV (1-2). Sindsdien was er geen enkele Eredivisieploeg meer te sterk voor de ploeg van voorheen Arne Slot en nu Brian Priske. 19 keer won Feyenoord; 8 keer speelde het gelijk. Die reeks van 27 wedstrijden is historisch gezien erg zeldzaam.

Het is namelijk de langste ongeslagen reeks sinds 1978 en 1979. Tussen de nederlaag tegen Go Ahead Eagles op 23 september 1978 en die tegen Roda JC op 9 december 1979 leed de ploeg 41 wedstrijden lang geen enkele nederlaag. Om ook die reeks te evenaren en te verbeteren, zal het Feyenoord van nu dus nog flink aan de bak moeten dit seizoen. Na de interlandbreak wacht - nog los van de Champions League - een zwaar programma. In de competitie treft Feyenoord achtereenvolgens Go Ahead Eagles-uit, FC Utrecht-uit, Ajax-thuis en AZ-thuis.

View publisher imprint