Feyenoord kan transferflop alsnog met miljoenenwinst verkopen | OneFootball

Feyenoord kan transferflop alsnog met miljoenenwinst verkopen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·7 October 2024

Feyenoord kan transferflop alsnog met miljoenenwinst verkopen

Article image:Feyenoord kan transferflop alsnog met miljoenenwinst verkopen
Article image:Feyenoord kan transferflop alsnog met miljoenenwinst verkopen

© IMAGO

Het avontuur van Luka Ivanusec bij Feyenoord kan vooralsnog geen succes genoemd worden. Er wordt door Pierre van Hooijdonk gevreesd voor een verlies op de transferbalans. Na de publicatie van de Estimated Transfer Values (ETVs) voor de maand oktober door FootballTransfers lijkt de Rotterdamse club echter toch nog een flinke winst te kunnen boeken op de 26-jarige aanvaller.


OneFootball Videos


Ivanusec maakte tussen 2016 en 2023 furore op de Kroatische velden, waar hij eerst voor Lokomotiva Zagreb speelde en vervolgens voor drie miljoen euro werd overgenomen door Dinamo Zagreb. Bij de Kroatische topclub groeide hij ook uit tot volwaardig international en kwam hij tot op heden al 22 keer in actie voor zijn geboorteland.

De prestaties waren ook opgevallen bij Feyenoord, dat in de zomer van 2023 een akkoord bereikte met Dinamo Zagreb over een transfersom van 7,8 miljoen euro voor Ivanusec. Destijds vertegenwoordigde de buitenspeler een ETV van 8,8 miljoen euro, die een maand later al steeg naar 15,2 miljoen euro.

Ivanusec begon voortvarend aan zijn avontuur bij Feyenoord met een assist en een doelpunt in zijn eerste twee optredens namens de Rotterdammers. Hierna raakte hij geblesseerd aan zijn enkel en toen hij eenmaal was hersteld, kon de dribbelaar niet meer z'n oude niveau aantikken. Ivanusec kwam in zijn eerste seizoen namens Feyenoord in totaal 34 keer in actie en was daarin goed voor 3 goals en 7 assists.

De ETV van Ivanusec daalde tot 10,8 miljoen euro in maart, waarna de stijgende lijn weer werd ingezet. Na de zomer steeg de marktwaarde van de Kroatische aanvaller naar veertien miljoen euro, maar inmiddels is de daling wederom begonnen. In oktober daalde de ETV van Ivanusec met een één miljoen euro naar dertien miljoen euro.

Dit heeft mede te maken met het gebrek aan speeltijd wat Ivanusec krijgt onder Brian Priske en daarnaast presteert hij ook ondermaats op de momenten dat hij namens Feyenoord in actie komt. De vleugelspits kwam tot op heden vijf keer in actie, waarvan één keer als basisspeler. Hij wacht nog op zijn eerste treffer en bleef afgelopen zondag tegen FC Twente (2-1) negentig minuten op de bank.

Pierre van Hooijdonk zet zijn vraagtekens bij Ivanusec en diens toekomst bij Feyenoord. Hetzelfde geldt voor Ayase Ueda en Ramiz Zerrouki, over wie de oud-voetballer ook ernstige twijfels heeft. "Zerrouki heeft 7 miljoen euro (7,2 miljoen euro, red.), Ivanusec ook. Ueda heeft 8 miljoen euro gekost...", haalt Van Hooijdonk aan. "Ik denk dat Feyenoord op geen van die spelers nog meer winst maakt."

Als er naar het algoritme van FootballTransfers gekeken wordt naar de ETV-ontwikkeling van Ivanusec is het nog niet zo ver. De daling is echter wel ingezet, waardoor Feyenoord misschien een verkoop moet overwegen. Indien de Rotterdammers er in slagen om Ivanusec te slijten voor een bedrag gelijk aan diens ETV van 13 miljoen euro, wordt er nog een winst geboekt van 5,2 miljoen euro.

View publisher imprint