FC Twente profiteert na transfer van 35 miljoen in Premier League | OneFootball

FC Twente profiteert na transfer van 35 miljoen in Premier League | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·21 August 2024

FC Twente profiteert na transfer van 35 miljoen in Premier League

Article image:FC Twente profiteert na transfer van 35 miljoen in Premier League
Article image:FC Twente profiteert na transfer van 35 miljoen in Premier League

© IMAGO

Joachim Andersen maakt op korte termijn de overstap van Crystal Palace naar Fulham. De ene club uit Londen maakt een bedrag van omgerekend 35,2 miljoen euro over naar de andere club uit Londen, waardoor FC Twente ook een aardig bedrag tegemoet kan zien. Andersen speelde een tijdlang in de jeugdopleiding van de Tukkers en maakte zijn debuut in het profvoetbal in Enschede.


OneFootball Videos


De inmiddels 28-jarige verdediger heeft de afgelopen jaren een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt na zijn vertrek bij FC Twente. Andersen kwam in 2013 in de jeugdopleiding van FC Twente terecht nadat de club uit Enschede een bedrag van 670.000 euro had overgemaakt naar FC Midtjylland voor de mandekker. In zijn tweede seizoen in Enschede beleefde Andersen zijn doorbraak onder trainer Alfred Schreuder.

Uiteindelijk stokte de teller voor Andersen op vijftig wedstrijden in het rode tenue van FC Twente nadat de verdediger in 2017 voor 1,75 miljoen euro naar Sampdoria vertrok. Na een periode in Italië en in Frankrijk bij Olympique Lyon te hebben gespeeld, huurde Fulham de verdediger in het seizoen 2020/21. Andersen was een vaste waarde bij de club uit Londen, maar uiteindelijk was het Crystal Palace dat aan het einde van dat jaar toesloeg en 17,5 miljoen euro overmaakte naar Olympique Lyon voor Andersen.

Na 113 wedstrijden gespeeld te hebben voor Crystal Palace staat Andersen nu voor een terugkeer naar Fulham, dat de afgelopen jaren een behoorlijke ontwikkeling heeft doorgemaakt in de Premier League. The Cottagers eindigden afgelopen seizoen op een keurige dertiende plaats in de competitie en hebben financieel behoorlijk wat te besteden. Niet voor niets maakt de club op korte termijn een bedrag van 35,2 miljoen euro over naar the Eagles voor de inmiddels 36-voudig international van Denemarken.

Aangezien Andersen tussen 2013 en 2017 vier jaar voor FC Twente heeft gespeeld, kan de club profiteren van de transfer. De Tukkers ontvangen namelijk een zogeheten solidariteitsvergoeding, dat enkele jaren geleden in het leven is geroepen door de FIFA om clubs te belonen voor het opleiden van jonge talentvolle spelers. FC Twente kan bij een transfer van 35,2 miljoen euro een bedrag van 700.000 euro tegemoet zien.

View publisher imprint