Ex-speler Union SG gaat over de schreef en moet zwaar boeten voor obsceen gebaar | OneFootball

Ex-speler Union SG gaat over de schreef en moet zwaar boeten voor obsceen gebaar | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·22 August 2024

Ex-speler Union SG gaat over de schreef en moet zwaar boeten voor obsceen gebaar

Article image:Ex-speler Union SG gaat over de schreef en moet zwaar boeten voor obsceen gebaar

Victor Boniface was een paar jaar geleden nog een absolute held bij Union SG. Ondertussen maakt hij het mooie weer bij Bayer Leverkusen, al heeft hij daar dit weekend wel een ferme uitschuiver gemaakt.

Hij was dan wel winnaar van de Duitse Supercup én doelpuntenmaker, maar Victor Boniface kwam met een slechte daad na de wedstrijd. En dat zal de aanvaller uiteindelijk toch vrij duur komen te staan de komende weken.


OneFootball Videos


Victor Boniface heeft namelijk een schorsing gekregen voor de komende twee bekerwedstrijden en kreeg ook een boete voor zijn wangedrag na de wedstrijd. Hij maakte daarbij een obsceen gebaar tijdens de vieringen.

The German Football Association have banned Victor Boniface for one DFB-Pokal match and fined him €25,000 for unsporting conduct after he appeared to show his middle finger towards VfB Stuttgart players while celebrating Bayer Leverkusen's penalty shootout win in the… pic.twitter.com/GZpVKJzUr4— ESPN Africa (@ESPNAfrica) August 21, 2024

Bayer Leverkusen had strafschoppen nodig tegen Stuttgart. Na de wedstrijd barstten de vieringen los en daarbij maakte Victor Boniface een lelijk, obsceen gebaar naar de spelers van Stuttgart, net voordat hij wegging om te vieren met zijn teamgenoten.

Twee wedstrijden schorsing

Een onsportief gedrag dat in Duitsland bestraft wordt. De Nigeriaanse aanvaller kreeg een schorsing van twee wedstrijden, evenals een boete van 25.000 euro. Maar omdat de Supercup meer wordt gezien als een bekerwedstrijd, zal de voormalige aanvaller van Union niet geschorst worden in de Bundesliga.

Hij zal wel de eerste ronde van de DFB-Pokal missen volgende week tegen Carl Zeiss Jena, evenals de daaropvolgende wedstrijd. Dat heeft men in Duitsland ondertussen ook weten te bevestigen. Pijnlijk voor de spits.

View publisher imprint