Erik ten Hag laat kassa Feyenoord rinkelen na transfer van 40 miljoen | OneFootball

Erik ten Hag laat kassa Feyenoord rinkelen na transfer van 40 miljoen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·8 July 2024

Erik ten Hag laat kassa Feyenoord rinkelen na transfer van 40 miljoen

Article image:Erik ten Hag laat kassa Feyenoord rinkelen na transfer van 40 miljoen
Article image:Erik ten Hag laat kassa Feyenoord rinkelen na transfer van 40 miljoen

© IMAGO

Joshua Zirkzee maakt de overstap van Bologna naar Manchester United. De aanvaller, die afgelopen zaterdag zijn debuut maakte in het Nederlands elftal tegen Turkije, zag AC Milan afvallen in de race om zijn handtekening en lijkt op korte termijn zijn handtekening te gaan zetten onder een vijfjarig contract bij Manchester United. Zijn toptransfer doet ook de kassa bij zowel Feyenoord als ADO Den Haag rinkelen.


OneFootball Videos


Eerder leek Zirkzee nog op weg naar AC Milan. Meerdere media in Italië, waaronder Sky Sport en Sportitalia, meldden in juni dat de spits van Bologna op het punt stond om naar Milan te verhuizen. De commissie voor zaakwaarnemer Kia Joorabchian bleek echter een sta-in-de-weg: de belangenbehartiger eiste tien miljoen euro, een bedrag dat Milan niet bereid was te betalen.

Zirkzee was afgelopen seizoen in 34 Serie A-wedstrijden goed voor 11 treffers en speelde zichzelf de selectie van het Nederlands elftal in voor het EK in Duitsland. Zijn prestaties van afgelopen seizoen waren voldoend aanleiding om Erik ten Hag en Manchester United te overtuigen van zijn kwaliteiten. De 1,93 meter lange spits wordt gezien als ideale concurrent en stand-in van Rasmus Højlund, die nu eerste keus is in de punt van de aanval in Manchester.

Om Zirkzee los te weken bij Bologna, zal Manchester United voldoen aan de gelimiteerde transfersom van veertig miljoen euro. Hoewel de Italiaanse middenmoter een groot deel van dit bedrag zelf mag behouden en investeren in een mogelijke opvolger, zal een deel moeten worden afgestaan aan de clubs waar Zirkzee zijn opleiding genoot. Zo ontvangt Feyenoord, waar de aanvaller tussen 2016 en 2017 speelde, een bedrag van 200.000 euro voor de Oranje-international. ADO Den Haag kan een bedrag van 300.000 euro tegemoet zien, doordat Zirkzee tussen 2013 en 2016 daar in de jeugd speelde. Het Rotterdamse Spartaan '20 zal een bedrag van 100.000 euro ontvangen.

View publisher imprint