Dure speler Zulte Waregem verkiest B-kern boven statuut van vrije speler, club is onverbiddelijk | OneFootball

Dure speler Zulte Waregem verkiest B-kern boven statuut van vrije speler, club is onverbiddelijk | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·10 September 2024

Dure speler Zulte Waregem verkiest B-kern boven statuut van vrije speler, club is onverbiddelijk

Article image:Dure speler Zulte Waregem verkiest B-kern boven statuut van vrije speler, club is onverbiddelijk

Zulte Waregem wou graag zijn kern volledig opkuisen, maar is daar niet in geslaagd. De overbodige Christian Brüls liet zich niet overtuigen om zijn contract te ontbinden en de West-Vlamingen blijven er dus mee opgescheept zitten.

Brüls is één van de bestbetaalde spelers bij Essevee en op 35-jarige leeftijd zal het niet makkelijk worden om nog ergens anders een gelijkaardig of beter contract te versieren. Maar bij Zulte Waregem zullen ze hem niet meer gebruiken en probeerden ze hem te overtuigen om zijn contract te ontbinden.


OneFootball Videos


De voorwaarden daarvan stonden Brüls echter niet aan. Hij zou te veel geld moeten inleveren en besloot dan ook om zijn contract uit te doen. De club verwees hem daarop onmiddellijk naar de B-kern, waar hij minstens tot januari zal blijven zitten.

Of ze moeten er toch nog uitkomen, maar die kans lijkt miniem te zijn. Brüls, die sinds de winter van 2023 de kleuren van Zulte Waregem verdedigt, heeft nog een contract tot 2025.

Het lijkt er sterk op dat Brüls, die in totaal 47 wedstrijden speelde voor Essevee, waarin hij twee keer scoorde en vier assists gaf, zijn dagen zal slijten bij de B-ploeg tot de winterse transferperiode.

Het rommelt bij Zulte Waregem, want na het mislukte seizoen wilden ze een goeie start nemen. Dat is echter niet gelukt met slechts vier punten uit drie matchen.

View publisher imprint