Feyenoord-aanwinst stelt intern kritische vragen na besluit Brian Priske | OneFootball

Feyenoord-aanwinst stelt intern kritische vragen na besluit Brian Priske | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17 September 2024

Feyenoord-aanwinst stelt intern kritische vragen na besluit Brian Priske

Article image:Feyenoord-aanwinst stelt intern kritische vragen na besluit Brian Priske
Article image:Feyenoord-aanwinst stelt intern kritische vragen na besluit Brian Priske

© IMAGO

Julián Carranza hoopt op meer kansen bij Feyenoord. De 24-jarige spits werd deze zomer transfervrij overgenomen van Philadelphia Union, ter vervanging van Santiago Giménez. De Mexicaan bleef echter bij Feyenoord. Daardoor is Carranza derde keus achter Giménez en recordaankoop Ayase Ueda.


OneFootball Videos


Algmeen en technisch directeur Dennis te Kloese gaf al aan dat Carranza werd gehaald omdat de kans groot was dat Giménez zou vertrekken afgelopen transferperiode. "Dat gebeurde niet en dus is de Argentijn derde spits in de Kuip achter de Mexicaan en de Japanner Ueda. Nadat hij bij de wedstrijd tegen PEC Zwolle alleen maar mocht warmlopen, vroeg de spits intern wel even wanneer zijn kans zou komen", schrijft Mikos Gouka in het Algemeen Dagblad.

Zijn debuut mocht Carranza maken in de wedstrijd tegen FC Groningen (2-2), waar hij twaalf minuten voor tijd inviel. Veel indruk maakte de Argentijn echter niet. "Carránza miste een kans en ondernam geen enkele actie om vlak voor de 2-2 de voorzet van Finn Stam nog te blokken. Een mislukt debuut? Carránza speelde in de slotfase als een soort schaduwspits, maar is een spits. Eentje die makkelijk afrondt, zo zeggen de mensen die dagelijks met hem op het trainingsveld staan", nuanceert de Feyenoord-watcher.

Carranza kwam zoals gezegd over van Philadelphia Union, waar hij een zeer belangrijke speler was. In 95 duels kwam de voormalig jeugdinternational tot 43 doelpunten en 20 assists. Bij Feyenoord ondertekende hij een contract tot medio 2028. Giménez kwam dit seizoen in vijf duels tot vier goals en twee assists, hoewel hij de laatste twee wedstrijden niet tot scoren kwam. Ueda leverde in vijf invalbeurten één assist af.

Gouka zei eerder nog te betreuren dat Feyenoord zijn eerste spits niet aan Nottingham Forest verkocht deze zomer. De Engelse laagvlieger had veel interesse in Giménez, maar de 23-jarige aanvaller wees het voorstel van the Tricky Trees uiteindelijk af. "Als je eerlijk naar zijn wedstrijden kijkt, zie je niet een spits waarvan je denkt: die is gelukkig gebleven ondanks dat ze (Nottingham Forest, red.) 32 miljoen wilden neerleggen. Je ziet een spits waarvan je denkt: had hij maar ja gezegd op dat aanbod.”

View publisher imprint