'De Ligt krijgt nóg meer concurrentie: Bayern praat met 23-voudig Duits international' | OneFootball

'De Ligt krijgt nóg meer concurrentie: Bayern praat met 23-voudig Duits international' | OneFootball

Icon: FCUpdate

FCUpdate

·24 April 2024

'De Ligt krijgt nóg meer concurrentie: Bayern praat met 23-voudig Duits international'

Article image:'De Ligt krijgt nóg meer concurrentie: Bayern praat met 23-voudig Duits international'

Matthijs de Ligt krijgt bij zijn club Bayern München komend seizoen mogelijk een extra concurrent voor een plek in de basis in de persoon van kersvers Duits kampioen Jonathan Tah. De 23-voudig Duits international heeft in het huidige seizoen grote indruk gemaakt in het shirt van Bayer Leverkusen en zou zelf openstaan voor een zomers vertrek.

Dat meldt de doorgaans uitstekend ingevoerde Florian Plettenberg (Sky Deutschland) althans op X. "Bayern probeert de 28-jarige verdediger op te pikken in Leverkusen!", schrijft de journalist. "Er hebben al gesprekken met het management van de speler plaatstgevonden", weet Plettenberg bovendien te melden. De volgende stappen zouden in overleg met de nieuwe hoofdtrainer gemaakt moeten worden. Afgaande op de laatste berichten lijkt dat Ralf Rangnick, de huidige bondscoach van Oranje-opponent Oostenrijk, te gaan worden.


OneFootball Videos


Met zowel Tah als zijn met werkgever heeft Bayern echter nog geen akkoord bereikt, voegt de journalist daaraan toe. Met Leverkusen zou zelfs nog helemaal niet onderhandeld zijn. De kersverse landskampioen zou op zijn beurt graag om tafel willen met de entourage van Tah, om een verlenging van zijn contract, dat loopt tot medio 2025, te bespreken. Tekent de verdediger niet bij, dan staan Die Werkself voor de keuze: óf hij wordt komende zomer verkocht, óf hij loopt een jaar later gratis de deur uit.

De Ligt is bezig aan zijn tweede seizoen bij Bayern, dat in de zomer van 2022 een bedrag van 67 miljoen euro overmaakte aan Juventus om de oud-Ajacied in te lijven. In de eerste maanden van het lopende seizoen zat de 24-jarige Leiderdorper vaker dan hem lief was op de bank; trainer Thomas Tuchel koos destijds veelvuldig voor zijn concurrenten Kim min-Jae en Dayot Upamecano. In de winterstop werd in de persoon van Eric Dier bovendien nóg een extra centrale verdediger aangetrokken, al heeft De Ligt sindsdien veel vaker een basisplaats bij de recordkampioen van Duitsland.

'Josep Guardiola wil voor een absolute transfershock zorgen: man van 95,7 miljoen moet naar Manchester City komen.'

View publisher imprint