Arsenal plots op poleposition om uitblinker van PSV over te nemen | OneFootball

Arsenal plots op poleposition om uitblinker van PSV over te nemen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·25 June 2024

Arsenal plots op poleposition om uitblinker van PSV over te nemen

Article image:Arsenal plots op poleposition om uitblinker van PSV over te nemen
Article image:Arsenal plots op poleposition om uitblinker van PSV over te nemen

© IMAGO

Johan Bakayoko mag dromen van een transfer naar Arsenal. De buitenspeler was afgelopen seizoen een van de uitblinkers bij PSV, dat met grote overmacht landskampioen werd en overwinterde in de Champions League. Bakayoko had een grote bijdrage in het succes van de Eindhovenaren en staat daarom bij meerdere Europese topclubs op de lijst. Hij is momenteel met België op het EK in Duitsland.


OneFootball Videos


De Gazet van Antwerpen schrijft dat Arsenal momenteel het meest concreet is voor Bakayoko, die in het Philips Stadion tot medio 2026 vastligt. "De Engelse vicekampioen zoekt toptalent die passen bij de stijl van coach Mikel Arteta en Bakayoko heeft het profiel", zo klinkt het. Hij kan zichzelf in de schaduw van Bukayo Saka ontwikkelen en de Engelsman op termijn opvolgen.

De Belgische krant benadrukt dat van een akkoord nog geen sprake is, maar noemt de mogelijke overgang een 'dossier dat positief kan evolueren'. De Belgische voetbalbond en de spelersgroep zelf willen echter dat transfers pas na het EK worden geregeld. De vraagprijs van PSV wordt geschat op minimaal 45 miljoen euro.

Liverpool, Bayern München en Borussia Dortmund worden al langer in verband gebracht met Bakayoko en onlangs bleek dat ook Barcelona geïnteresseerd is. Clubwatcher Gerard Romero schreef dat Bakayoko de nummer drie op de lijst van Barcelona is om de vleugels te versterken. Bovenaan de verlanglijst van de Catalanen prijkt de naam van Nico Williams. De 21-jarige Spanjaard was afgelopen seizoen een van de absolute smaakmakers in Spanje, waar hij voor Athletic Club in 37 duels tot 8 goals en 19 assists kwam. Luis Díaz (Liverpool) staat als tweede op de lijst.

De 21-jarige buitenspeler, die dit seizoen in 48 wedstrijden goed was voor zowel 14 doelpunten als 14 assists, heeft nog een contract tot medio 2026 in Eindhoven. In Eindhoven is men al druk bezig met de zoektocht naar een geschikte opvolger. Volgens de Leeuwarder Courant staat Osame Sahraoui van sc Heerenveen al enige tijd op de radar van PSV. De Noorse aanvaller kwam in januari 2023 over van Vålerenga voor een bedrag van 1,7 miljoen euro en moet nu het veelvoudige op gaan leveren. De 22-jarige buitenspeler ligt nog tot de zomer van 2026 vast in Friesland. Dit seizoen was hij in 33 duels goed voor 8 goals en 8 assists.

View publisher imprint