Bliksemvertrek lonkt voor Troy Parrott: Europese grootmacht houdt spits in de gaten | OneFootball

Bliksemvertrek lonkt voor Troy Parrott: Europese grootmacht houdt spits in de gaten | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·10 October 2024

Bliksemvertrek lonkt voor Troy Parrott: Europese grootmacht houdt spits in de gaten

Article image:Bliksemvertrek lonkt voor Troy Parrott: Europese grootmacht houdt spits in de gaten
Article image:Bliksemvertrek lonkt voor Troy Parrott: Europese grootmacht houdt spits in de gaten

© IMAGO

Troy Parrott is op de radar verschenen van Napoli, melden Italiaanse media. De spits werd afgelopen zomer door AZ overgenomen van Tottenham Hotspur, dat naar verluidt acht miljoen euro voor hem ontving. Ook vanuit de Premier League en LaLiga zou interesse zijn voor de 22-jarige aanvaller.


OneFootball Videos


Parrott maakte vorig seizoen indruk als huurling bij Excelsior, waar hij in 32 duels 17 keer het net wist te vinden en 5 assists leverde. In de play-offs om promotie/degradatie wist hij zelfs in vier wedstrijden zeven keer te scoren. De Ier wist echter niet te voorkomen dat de Rotterdammers degradeerden: na een 6-2 nederlaag in Breda was de 4-1 thuisoverwinning op NAC Breda niet genoeg om degradatie te voorkomen. Parrott scoorde in totaal vier keer tegen NAC (één keer uit, drie keer thuis).

Met zijn goede persoonlijke prestaties wist de aanvalsleider een transfer naar AZ af te dwingen, waar hij na een moeilijke start steeds meer zijn draai begint te vinden. Parrott scoorde onder meer vier keer in de 9-1 overwinning op sc Heerenveen op 14 september, de grootste Eredivisie-overwinning van AZ ooit. In totaal maakte de rechtspoot zes goals in tien duels voor de Alkmaarders.

Bij Napoli nam men afgelopen zomer afscheid van topspits Victor Osimhen, die overhoop lag met de clubleiding. Ter vervanging werd Romelu Lukaku voor dertig miljoen euro overgenomen van Chelsea. De 31-jarige Belg tekende een contract tot medio 2027 in Napels. Tot nog toe maakt hij een prima indruk bij de huidige koploper van de Serie A: in zijn eerste zes wedstrijden scoorde Lukaku drie keer zelf en bereidde hij vijf goals voor. Giovanni Simeone geldt als back-up: zijn contract loopt nog tot de zomer van 2026.

View publisher imprint