Blauw-Zwart suffers 3-1 defeat against league leaders KRC Genk | OneFootball

Blauw-Zwart suffers 3-1 defeat against league leaders KRC Genk | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: Club Brugge

Club Brugge

·8 January 2023

Blauw-Zwart suffers 3-1 defeat against league leaders KRC Genk

Article image:Blauw-Zwart suffers 3-1 defeat against league leaders KRC Genk

The new year brought a top match between KRC Genk and Club Brugge on matchday 19 of this season. Vanaken opened the scoring for Club, but the home side equalised quickly. In the second half Onuachu rifled in and eventually Heynen decided the match with a third for Genk.

Blauw-Zwart vatte 2023 aan met een nieuwe coach, nl. Scott Parker, dus het was sowieso interessant om kijken welke keuzes hij zou maken bij het zetten van zijn eerste basiself. In vergelijking met de laatste wedstrijd tegen OHL vielen er drie wissels te noteren. Balanta, Skov Olsen en Lang kwamen in de ploeg voor respectievelijk de geschorste Onyedika, Sowah en Mata. Bijkomend opvallend gegeven is de terugkeer van Rits, na maandenlang blessureleed, in de selectie. Welcome back, Mats!


OneFootball Videos


Article image:Blauw-Zwart suffers 3-1 defeat against league leaders KRC Genk

Van een studieronde was er in deze topper niet meteen sprake, want Club kwam al in de tweede minuut een eerste keer dreigen. De opkomende Buchanan zette de bal scherp voor doel naar de tweede paal, maar daar kon Jutglà net niet bij het leer. De fase hierna echter werd vooral gekenmerkt door veel intensiteit, maar weinig concreet doelgevaar. Op het kwartier waren het de bezoekers die nog eens de neus aan het venster staken, maar de poging van Skov Olsen belandde in de handen van Vandevoordt. Vijf minuten later was het wel prijs voor Blauw-Zwart! Meijer zette zich goed door op zijn flank en vond de achterlijn. Op het gepaste moment vond hij Vanaken in de zestien en die verlengde de bal in de verste hoek.

Lang kon Club echter niet genieten van de voorsprong, want een kleine vijf minuten later stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. Paintsil bracht de bal voor doel en daar timede Cuesta beter dan Mignolet om het leer tegen de netten te koppen. Even later kwam KRC Genk dicht bij een voorsprong. Paintsil bediende Onuachu en die kon in één tijd van dichtbij aanleggen. Mignolet stond echter pal en voorkwam de tegentreffer. Na deze mogelijkheid werd het vervolg van de eerste helft jammer genoeg gekenmerkt door vele opstootjes en stevige overtredingen. Hierbij kreeg coach Vrancken na aanhoudend protest kort na elkaar twee keer geel en mocht hij in de tribune plaatsnemen. Op slag van rust waagde Nielsen eens zijn kans van buiten de zestien, maar Vandevoordt kende weinig problemen met het schot.

Article image:Blauw-Zwart suffers 3-1 defeat against league leaders KRC Genk

Dezelfde 22 namen begonnen aan de tweede helft en het was de thuisploeg dat bij aanvang de bal opeiste. Na een kleine 10 minuten in de tweede helft viel er aan beide kanten een eerste kans te noteren. Sylla liet zich te makkelijk van de bal zetten door Muñoz en die laatste kon de vrijstaande Heynen bedienen. De aanvoerder van KRC Genk miste zijn schot wat waardoor Mignolet vrij makkelijk kon redden. Kort daarna maakte Jutglà ruimte voor zichzelf net buiten de zestien, maar zijn schot ging over doel. Op het uur was er de grootste kans voor Blauw-Zwart. Vanaken stuurde Lang diep en die kon alleen op Vandevoordt af. Hij probeerde de bal in de verste hoek te plaatsen, maar het leer ging jammer genoeg naast. Kort daarna kwam Vandevoordt dan goed weg wanneer hij bij het uittrappen de bal tegen Vanaken trapte en het leer net over doel ging.

De doelkansen waren dus voor Club, maar het was de thuisploeg dat Blauw-Zwart al enige tijd onder druk zette. Dat resulteerde uiteindelijk ook in de voorsprong voor KRC Genk. Paintsil bediende Onuachu in de zestien en de boomlange spits kapte eerst Mechele uit om vervolgens de bal naast Mignolet te plaatsen. Club reageerde goed via Skov Olsen, maar zijn plaatsbal werd knap gepakt door Vandevoordt. Twee minuten later volgde dé kans op de gelijkmaker! Rits infiltreerde goed in de zestien en legde de bal nog naast zich voor Yaremchuk, maar die legde het leer jammer genoeg naast het doel. Club drukte door, maar net op dat moment ontving Sylla zijn tweede gele kaart na te fel protest en moesten de Bruggelingen met 10 verder. Dit was het sein voor de thuisploeg om opnieuw de match in handen te nemen. Paintsil bestookte Mignolet van dichtbij, maar die gaf zich niet gewonnen.

Article image:Blauw-Zwart suffers 3-1 defeat against league leaders KRC Genk

In minuut 80 moest hij dat jammer genoeg wel doen wanneer Heynen op aangeven van El Khannous de beslissende 3-1 tegen de netten prikte. De bezoekers konden niet meer reageren van deze opdoffer en zo werd de eerste wedstrijd onder coach Parker verloren.

Jupiler Pro League – Speeldag 19 Toeschouwers: 24.956 – Cegeka Arena Scheidsrechter: Lawrence Visser KRC Genk: Maarten Vandevoordt – Daniel Muñoz, Carlos Cuesta, Mark McKenzie, Gerardo Arteaga – Bryan Heynen (c), Patrik Hrosovsky, Bilal El Khannous (88’ Yira Sor) – Joseph Paintsil, Mike Trésor, Paul Onuachu. Bank: Tobe Leysen, Mujaid Sadick, Aziz Ouattara, Jay-Dee Geusens, Ally Samatta, Matisse Didden, Yira Sor, Nicolás Castro, Rasmus Carstensen. Coach: Wouter Vrancken. Club Brugge: Simon Mignolet – Tajon Buchanan, Brandon Mechele, Abakar Sylla, Bjorn Meijer (80’ Denis Odoi) – Éder Balanta (61’ Mats Rits), Casper Nielsen, Hans Vanaken (c) – Andreas Skov Olsen, Noa Lang (80’ Kamal Sowah), Ferran Jutglà (61’ Roman Yaremchuk). Bank: Senne Lammens, Nick Shinton, Eduard Sobol, Clinton Mata, Denis Odoi, Mats Rits, Kamal Sowah, Antonio Nusa, Roman Yaremchuk. Coach: Scott Parker.

Gele kaarten: Paintsil, Lang, Buchanan, Muñoz, Vrancken (2x), Sylla (2x) Rode kaarten: Vrancken (2x geel), Sylla (2x geel) Doelpunten: 21’ Vanaken (0-1), 25’ Cuesta (1-1), 67’ Onuachu (2-1), 81’ Heynen (3-1)

View publisher imprint