Bij West Ham vertrekkende Mohammed Kudus lijkt gemaakt voor één club | OneFootball

Bij West Ham vertrekkende Mohammed Kudus lijkt gemaakt voor één club | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·6 May 2024

Bij West Ham vertrekkende Mohammed Kudus lijkt gemaakt voor één club

Article image:Bij West Ham vertrekkende Mohammed Kudus lijkt gemaakt voor één club
Article image:Bij West Ham vertrekkende Mohammed Kudus lijkt gemaakt voor één club

© IMAGO

Het is goed mogelijk dat Mohammed Kudus na een jaar alweer vertrekt bij West Ham United. De 23-jarige Ghanees kwam afgelopen zomer over van Ajax, dat 43 miljoen euro voor hem ontving, maar zou nu al zijn vertrekwens in hebben gediend bij de Londenaren. Daardoor moet de club uit de Engelse hoofdstad mogelijk alweer op zoek naar een nieuwe bestemming voor hem. Atlético Madrid lijkt de ideale club voor de linkspoot.


OneFootball Videos


West Ham werd in de Europa League uitgeschakeld door Bayer Leverkusen en heeft nog maar weinig kans op de zevende plek, aangezien Chelsea met een wedstrijd minder vijf punten meer heeft. Daardoor zullen the Hammers hoogstwaarschijnlijk geen Europees voetbal spelen komend seizoen. Naar verluidt willen Kudus, Lucas Paquetá en Edson Álvarez allen per se Europa League of Champions League spelen. Daardoor nemen zij komende zomer mogelijk al afscheid.

Zeker Kudus is bij de club uit Oost-Londen uitgegroeid tot een gewaardeerde kracht. De aanvallende middenvelder, die ook als buitenspeler en spits kan spelen, was dit seizoen in 43 duels voor West Ham goed voor 13 goals en 5 assists. Alleen Jarrod Bowen droeg nog vaker direct bij aan een doelpunt (twintig goals en tien assists). Het Manchester United van Erik ten Hag zou al op het vinkentouw zitten.

De veelzijdige dribbelaar ligt nog tot medio 2028 vast bij West Ham en vertegenwoordigt een Estimated Transfer Value (ETV) van 44,1 miljoen euro. Atlético Madrid lijkt verreweg de beste bestemming voor hem te zijn: volgens de Career Advice Tool van SciSports heeft de club uit Madrid een Club Fit van 83 met de aanvaller annex middenvelder. De kans op ontwikkeling is groot, het uitzicht op speeltijd is goed en ook de speelstijl en formatie passen redelijk tot goed bij Kudus.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

De tweede beste club voor de 26-voudig international (13 goals) is AC Milan. De Milanezen hebben een Club Fit van 79 met Kudus, 4 punten minder dan Atléti. Het verschil met Atlético is vooral dat de speelstijl van i Rossoneri minder goed bij hem past dan die van de Madrilenen. Newcastle United eindigt met een Club Fit van 78 op de derde plek.

View publisher imprint