Barcelona wekt complete verbazing en zet 'Ajax-target' Xavi alsnog op straat | OneFootball

Barcelona wekt complete verbazing en zet 'Ajax-target' Xavi alsnog op straat | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17 May 2024

Barcelona wekt complete verbazing en zet 'Ajax-target' Xavi alsnog op straat

Article image:Barcelona wekt complete verbazing en zet 'Ajax-target' Xavi alsnog op straat
Article image:Barcelona wekt complete verbazing en zet 'Ajax-target' Xavi alsnog op straat

© IMAGO

Xavi Hernández staat na de zomer tóch niet meer voor de groep bij FC Barcelona, melden onder meer RAC1 Sport en Mundo Deportivo. President Joan Laporta is niet blij met de uitlatingen van Xavi in de aanloop naar het competitieduel met Almería (0-2 winst) van donderdagavond. De oefenmeester zei onder meer dat het volgend seizoen erg lastig zal worden om de strijd aan te gaan met Real Madrid. Daarnaast is de clubleiding van mening dat Xavi niet voldoende uit de komst van ‘belangrijke’ spelers heeft gehaald.


OneFootball Videos


Xavi zei eerder deze week op een persconferentie: "De fans moeten begrijpen dat onze economische situatie in niets lijkt op die van 25 jaar geleden. Toen zei onze trainer: ik wil die speler, die speler en die speler halen. Nu kan dat niet meer. Wij zijn niet in die omstandigheden, zoals een Real Madrid of andere Europese teams dat wel zijn. Maar dat betekent niet dat we niet om de prijzen willen spelen. We hebben tijd nodig."

Article image:Barcelona wekt complete verbazing en zet 'Ajax-target' Xavi alsnog op straat

© IMAGO - Joan Laporta, de voorzitter van Barcelona.

Dat is bij Laporta in het verkeerde keelgat geschoten en de voorzitter van de club heeft besloten dat de 44-jarige oefenmeester moet vertrekken. Het ontslag zal worden aangekondigd na de thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano op zondag. Barcelona kan daarin de tweede plek veiligstellen door te winnen van de club uit Madrid. Als Barça punten laat liggen, kan Girona op de laatste speeldag nog boven de club van onder meer Frenkie de Jong eindigen.

Daarmee komt een nieuwe wending in een toch al turbulent seizoen voor Xavi en Barcelona. Eind januari kondigde de Spanjaard aan dat hij na deze voetbaljaargang zou vertrekken bij de club, waar hij als speler bijna zijn gehele carrière actief was. Eind vorige maand kwam hij in samenspraak met Laporta op dat besluit terug, maar nu lijkt er alsnog een einde te komen aan het dienstverband van Xavi. Zijn contract loopt nog tot medio 2025.

Eerder werd Xavi ook nog in verband gebracht met een dienstverband bij Ajax. In Amsterdam zag men naar verluidt een mogelijke tandem met Xavi als trainer en Jordi Cruijff als directeur voetbalzaken. In Amsterdam is men op zoek naar een opvolger van John van 't Schip, die op interim-basis het stokje van Maurice Steijn overnam en aan het eind van het seizoen plaatsmaakt voor een nieuwe oefenmeester. Inmiddels lijkt Ajax Francesco Farioli aan te gaan stellen.

View publisher imprint