Benfica wil met geld smijten: pijlen vol gericht op ex-Ajacied | OneFootball

Benfica wil met geld smijten: pijlen vol gericht op ex-Ajacied | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·18 June 2024

Benfica wil met geld smijten: pijlen vol gericht op ex-Ajacied

Article image:Benfica wil met geld smijten: pijlen vol gericht op ex-Ajacied
Article image:Benfica wil met geld smijten: pijlen vol gericht op ex-Ajacied
Article image:Benfica wil met geld smijten: pijlen vol gericht op ex-Ajacied

© IMAGO

Benfica heeft Nicolás Tagliafico in het vizier als beoogde versterking voor de linksbackpositie, zo meldt A Bola. De Portugese topclub heeft ook de naam van Robin Gosens op zijn verlanglijstje gezet, maar ziet de Argentijnse ex-Ajacied als goedkoper alternatief. Benfica zit zodoende niet stil op de transfermarkt, daar het al dicht bij de komst van Vangelis Pavlidis van AZ is.


OneFootball Videos


Tagliafico speelde tussen 2018 en 2022 vierenhalf seizoen voor Ajax, dat hem twee jaar geleden verkocht aan Olympique Lyon. De Franse subtopper betaalde 4,2 miljoen euro en deelde een driejarig contract uit aan de inmiddels 31-jarige vleugelverdediger. Het lijkt erop dat Lyon en Tagliafico de verbintenis niet gaan verlengen, waardoor de Fransen genoodzaakt zijn om hem komende zomer te verkopen en zo een transfervrij vertrek volgend jaar te voorkomen.

Waar Ajax afgelopen winter volgens Het Parool nog een poging zou hebben gedaan om Tagliafico los te weken, lijkt het nu geen schijn van kans te hebben door de interesse van Benfica. De contractsituatie van de Argentijns international bij Lyon maakt hem een interessante, goedkope optie voor de Portugese topclub. Het is niet bekend welke transfersom de Fransen verlangen voor Tagliafico.

Een andere optie voor de linksbackpositie is Gosens, die afgelopen zomer door Union Berlin voor dertien miljoen euro werd overgenomen van Inter. Hoewel de 29-jarige linksback destijds een vijfjarig contract tekende, staat hij door de tegenvallende prestaties van afgelopen seizoen open voor een vertrek uit de Duitse hoofdstad. Volgens A Bola verlangt Union Berlin minimaal twaalf miljoen euro voor Gosens.

Benfica lijkt al vroeg in de zomer de selectie van Roger Schmidt rond te willen hebben. Eerder werd namelijk al door Record gemeld dat de Portugese topclub een akkoord had bereikt met AZ over de komst van Pavlidis. De Griekse spits moet voor achttien miljoen euro, exclusief bonussen, de overstap naar Lissabon maken.

View publisher imprint