Ajax krijgt goed nieuws over mogelijke terugkeer Nicolás Tagliafico | OneFootball

Ajax krijgt goed nieuws over mogelijke terugkeer Nicolás Tagliafico | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·27 June 2024

Ajax krijgt goed nieuws over mogelijke terugkeer Nicolás Tagliafico

Article image:Ajax krijgt goed nieuws over mogelijke terugkeer Nicolás Tagliafico
Article image:Ajax krijgt goed nieuws over mogelijke terugkeer Nicolás Tagliafico

© IMAGO

Benfica heeft besloten om de interesse in Nicolás Tagliafico en Robin Gosens niet verder door te zetten. De verdedigers van respectievelijk Olympique Lyon en 1. FC Union Berlin waren bij de Portugese topclub op de lijst verschenen om de linksbackpositie te versterken. Na interne gesprekken heeft men echter besloten om geen bod te doen op een van hen, weet Fabrizio Romano. Er worden nu andere opties onderzocht.


OneFootball Videos


Tagliafico speelde tussen 2018 en 2022 vierenhalf seizoen voor Ajax, dat hem twee jaar geleden verkocht aan Olympique Lyon. De Franse subtopper betaalde 4,2 miljoen euro en deelde een driejarig contract uit aan de inmiddels 31-jarige vleugelverdediger. Het lijkt erop dat Lyon en Tagliafico de verbintenis niet gaan verlengen, waardoor de Fransen genoodzaakt zijn om hem komende zomer te verkopen en zo een transfervrij vertrek volgend jaar te voorkomen.

Ajax had zich afgelopen winter graag versterkt met Tagliafico, wist Het Parool in februari te melden. De Amsterdammers waren op zoek naar ervaring en versterkten zich ook met Jordan Henderson, die transfervrij overkwam van Al-Ettifaq. "Ajax informeerde naar zijn diensten, maar zijn huidige club, Olympique Lyon, wilde hem echter niet laten gaan voor het bod dat Ajax voor ogen had", schreef de Amsterdamse krant destijds.

Naast Benfica is ook AS Roma als mogelijke bestemming genoemd voor de 31-jarige Argentijn. La Gazzetta dello Sport meldde eerder dat Tagliafico in beeld is om bij Roma de concurrentiestrijd aan te gaan met Angeliño, die in het verleden speelde voor zowel NAC Breda als PSV. De Spaanse linksback komt deze zomer over van RB Leipzig, nadat hij afgelopen seizoen al gehuurd was van de Duitse topclub.

Ajax kocht vorige zomer meerdere linksbacks, maar toch groeide de positie uit tot een zorgenkindje. Anass Salah-Eddine, Borna Sosa en Ar'Jany Martha konden allen niet overtuigen in Amsterdam. Salah-Eddine werd zodoende in de winter al verkocht aan FC Twente. Mike Verweij zei in januari dat de kans dat Tagliafico terugkeert naar Ajax 'heel klein' is, maar achtte die kans deze zomer groter dan afgelopen winter.

View publisher imprint