AZ kan miljoenen al ruiken na aanstaand vertrek Yukinari Sugawara | OneFootball

AZ kan miljoenen al ruiken na aanstaand vertrek Yukinari Sugawara | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 June 2024

AZ kan miljoenen al ruiken na aanstaand vertrek Yukinari Sugawara

Article image:AZ kan miljoenen al ruiken na aanstaand vertrek Yukinari Sugawara
Article image:AZ kan miljoenen al ruiken na aanstaand vertrek Yukinari Sugawara

© IMAGO

Yukinari Sugawara gaat AZ op korte termijn verlaten. De rechtsback beschikt nog over een contract tot medio 2025 in Alkmaar, waardoor een transfervrij vertrek dreigt na komend seizoen. Volgens het Japanse Sponichi Annex heeft Southampton de beste papieren voor zijn komst op dit moment.


OneFootball Videos


The Saints zouden namelijk al in vergevorderde onderhandelingen zijn met zowel AZ als Sugawara. Southampton, dat afgelopen seizoen via de play-offs wist te promoveren naar de Premier League, wil de selectie op meerdere plekken versterken en ziet in de rechtsback van AZ een gedegen kandidaat om de achterhoede te voorzien van een kwaliteitsinjectie.

Hoeveel Southampton precies over heeft voor Sugawara, die al sinds 2019 in Alkmaar speelt, is nog onduidelijk. Mede gezien zijn contractstatus kan AZ niet té hoog inzetten. Anders dreigt de deal af te ketsen. Sugawara vertegenwoordigt op dit moment een Estimated Transfer Value van 7,8 miljoen euro en kan daarmee de tweede speler worden die AZ deze zomer miljoenen gaat opleveren.

AZ staat namelijk op het punt om Vangelis Pavlidis aan Benfica te verliezen. Een vertrek uit Alkmaar van de 25-jarige spits hing al langere tijd in de lucht en de Portugese topclub zal hem op korte termijn gaan presenteren. AZ incasseert, ondanks de korte duur van het contract van Pavlidis, een flinke transfersom van Benfica.

View publisher imprint