AZFanpage

·28 June 2024

AZ laat in oefenduel geen spaan heel van AEK Athene

Article image:AZ laat in oefenduel geen spaan heel van AEK Athene

AZ heeft de oefenwedstrijd tegen AEK Athene overtuigend met 6-0 gewonnen. De Alkmaarders speelden nog zonder Maikuma, die in afwachting is van een werkvergunning, terwijl de licht geblesseerde Belic uit voorzorg aan de kant bleef. Bij de Grieken stond oud-AZ’er Levi Garcia aan de aftrap.

De Grieken begonnen enthousiast aan de wedstrijd en probeerden de Alkmaarders vroeg onder druk te zetten. Na een minuut of vijf kreeg AZ echter controle over de wedstrijd, al was de eerste kans voor AEK Athene. Owusu-Oduro was echter attent en keerde de inzet van de bezoekers.

Na tien minuten opende AZ de score. Zeefuik veroverde de bal na goed druk te zetten en gaf de bal vervolgens aan Van Bommel. De buitenspeler bleef oog in oog met de Griekse doelman rustig en schoof de bal in de verre hoek binnen.

Niet lang daarna kreeg AEK hun grootste kans van de eerste helft toen Owusu-Oduro de bal verkeerd inspeelde. De doelman herstelde zijn fout vervolgens door de bal met een katachtige reflex te keren. Tien minuten later verdubbelden de Alkmaarders de voorsprong via Zeefuik. De spits kwam na een fraaie pass van Buurmeester alleen voor de keeper en drukte succesvol af.

Buurmeester

De Grieken wisten in het restant van de eerste helft nauwelijk meer voor gevaar te zorgen, terwijl het elftal van Martens vlak voor rust de 3-0 maakte. Van Bommel stuurde Buurmeester met buitenkantje voet weg, waarna de middenvelder de bal fraai over de uitkomende keeper lifte.

In de tweede helft stuurde Martens elf andere namen het veld in, maar het overwicht bleef. Na een kwartier spelen scoorde Mijnans, spelend met rugnummer tien, de vierde treffer van de middag.

Verhulst beleefde een rustige tweede helft en kon veelal van een afstandje bekijken hoe zijn teamgenoten op jacht gingen naar de volgende treffer. Tien minuten voor tijd maakte Van Brederode op aangeven van Poku de vijfde Alkmaarse goal, waarna Kasius een minuut later uit de rebound de 6-0 scoorde. Dit zou tevens de eindstand zijn.

Karakteristieken

Doelpunten: 10′ Van Bommel 1-0, 27′ Zeefuik 2-0, 43′ Buurmeester 3-0, 55’ Mijnans 4-0, 86’ Van Brederode 5-0, 87’ Kasius 6-0

Opstelling AZ (eerste helft): Owusu-Oduro; Schouten, Penetra, Dekker, De Wit; Buurmeester, Smit, Clasie (c); Lahdo, Zeefuik, Van Bommel

Opstelling AZ (tweede helft): Verhulst; Kasius, Goes, Martins Indi (c), Stam; Koopmeiners, Mijnans, Bazoer; Sadiq, Poku,  Van Brederode