'Atlético Madrid ziet af van komst Hancko na akkoord met Lenglet' | OneFootball

'Atlético Madrid ziet af van komst Hancko na akkoord met Lenglet' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·23 August 2024

'Atlético Madrid ziet af van komst Hancko na akkoord met Lenglet'

Article image:'Atlético Madrid ziet af van komst Hancko na akkoord met Lenglet'

Dávid Hancko gaat deze zomer niet naar Atlético Madrid. Volgens het Spaanse AS is er geen ruimte meer in de salarishuishouding nadat zojuist een akkoord werd bereikt met Clément Lenglet. De ploeg uit Spanje heeft inmiddels al bijna 200 miljoen euro uitgegeven aan versterkingen.

Lenglet wordt door Atlético Madrid voor één seizoen gehuurd van concurrent FC Barcelona. Hancko was al vanaf het begin van deze transferwindow een belangrijke prioriteit voor Atlético, maar de serieuze houding van Dennis te Kloese was kennelijk te lastig voor de ploeg uit Madrid. Met de Fransman is er nu een alternatief in huis gehaald.


OneFootball Videos


Om Lenglet te halen moeten er nog drie spelers Madrid verlaten zodat de door La Liga opgelegde salarislimiet niet wordt overschreden. Dit betekent dus automatisch dat nieuwe versterkingen zeer onrealistisch zijn voor de Spaanse nummer vier van vorig seizoen. Gezien de handelswijze van Atlético zal het voor een opluchting zorgen in het Rotterdamse bestuur dat er voorlopig geen Spaanse telefoontjes meer zullen komen.

Hancko zelf kan zich, indien er geen andere club komt in het resterende deel van de transferperiode, focussen op een nieuw seizoen bij Feyenoord. Onlangs had hij al kritiek op de berichtgeving, uit vooral Spaanse, media. ''Ik was niet blij met wat er in de media werd geschreven. Dat mijn hoofd op hol werd gebracht door het salarisvoorstel, dat is helemaal niet waar. Ik heb een goed contract bij Feyenoord. Na de contractverlening heb ik een heel goed contract hier, voor mij gaat het niet om het geld. Ik vind het daarom niet fijn dat dit wordt geroepen in de media.''

View publisher imprint