Arno Vermeulen: ‘Iedereen bij Ajax is verbijsterd over wat hij tot nu toe laat zien’ | OneFootball

Arno Vermeulen: ‘Iedereen bij Ajax is verbijsterd over wat hij tot nu toe laat zien’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·19 August 2024

Arno Vermeulen: ‘Iedereen bij Ajax is verbijsterd over wat hij tot nu toe laat zien’

Article image:Arno Vermeulen: ‘Iedereen bij Ajax is verbijsterd over wat hij tot nu toe laat zien’
Article image:Arno Vermeulen: ‘Iedereen bij Ajax is verbijsterd over wat hij tot nu toe laat zien’

© Videostill NOS

Bertrand Traoré heeft tot dusverre niet veel indruk heeft gemaakt op de mensen bij Ajax, zegt Arno Vermeulen in de Voetbalpodcast van de NOS. De vleugelspeler kwam deze zomer transfervrij over van Villarreal, maar kan nog nauwelijks zijn stempel drukken. Zijn matige optreden tegen NAC Breda (2-1 verlies) van zondagavond zorgt dan ook voor gespreksstof in de studio.


OneFootball Videos


Ajax verspeelde zondag op pijnlijke wijze drie punten tegen NAC, dat vorig seizoen als achtste eindigde in de Keuken Kampioen Divisie en via de play-offs promoveerde naar de Eredivisie. Uit een corner wist Jan Van den Bergh in de blessuretijd de winnende treffer voor de club uit Breda te maken.“Naast het inspelen van Brian Brobbey was er geen enkel idee. Traoré was werkelijk dramatisch in de eerste helft en Mika Godts bracht ook niets”, begint Arman Avsaroglu over de wedstrijd.

“Het blijkt nu wel weer dat het een enorme gok is geweest om Traoré terug te halen. Iedereen is best wel verbijsterd wat hij tot nu toe laat zien”, weet Vermeulen. Avsaroglu is het met de woorden van zijn collega eens. “Ik heb bij hem ook heel erg mijn twijfels, eerlijk gezegd." Daniele Rugani (Juventus) staat op het punt naar Ajax te komen, maar Vermeulen betwijfelt of hij een goede aanwinst is. “Moet Ajax achterin wel een versterking halen op dit moment?”, betwijfelt Vermeulen.

Avsaroglu ziet dat Ajax vooral behoefte heeft aan creativiteit op het middenveld. "Branco van den Boomen, Kristian Hlynsson, Sivert Mannsverk of wat ze allemaal achter de hand hebben… dat is heel karig. Ze hebben een type als Hakim Ziyech of Dusan Tadic nodig”, stelt hij. Steven Berghuis is wél een creatieve speler die graag op het middenveld speelt, maar hij kwam in Breda pas in de 57e minuut als invaller voor Traoré binnen de lijnen.

Cristian Willaert pleitte in de podcast Tekengeld van ESPN nog voor het aantrekken van Sergi Roberto, die transfervrij is na zijn vertrek bij Barcelona. "Je zou graag een pure kwaliteitsspeler op het middenveld willen hebben met verdedigende en sturende capaciteiten. Dat heeft hij, dat kan hij. Dat heeft hij ook in het Spaanse elftal laten zien. Hij kan ook als rechtsback perfect spelen en dat is misschien wel de zwakst bezette positie bij Ajax. Dus ik denk dat dat misschien een hele fijne optie zou zijn."

View publisher imprint