Arne Slot wacht zware klus bij Liverpool na vertrek van routiniers | OneFootball

Arne Slot wacht zware klus bij Liverpool na vertrek van routiniers | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17 May 2024

Arne Slot wacht zware klus bij Liverpool na vertrek van routiniers

Article image:Arne Slot wacht zware klus bij Liverpool na vertrek van routiniers
Article image:Arne Slot wacht zware klus bij Liverpool na vertrek van routiniers

© IMAGO

Thiago Alcántara en Joël Matip vertrekken na dit seizoen bij Liverpool, zo meldt de Engelse topclub via zijn officiële kanalen. The Reds hebben besloten om de aflopende verbintenissen van de twee ervaren selectiespelers niet te verlengen en zodoende verlaat het tweetal Anfield komende zomer transfervrij. Aan toekomstig trainer Arne Slot de taak om samen met de clubleiding van Liverpool het vertrek van Thiago en Matip op te vangen.


OneFootball Videos


Liverpool heeft vrijdag het vertrek van de twee routiniers bekendgemaakt. De Engelse topclub blikt op zijn officiële website terug op de periodes van Matip en Thiago in het shirt van Liverpool, bedankt het tweetal voor diens inbreng en wenst hen het beste voor de toekomst toe. Thiago speelde in totaal vier seizoenen voor Liverpool, terwijl Matip liefst acht jaar onder contract stond op Anfield.

"Op zijn hoogtepunt was zijn speelstijl elegantie en dominatie, waarbij hij daarnaast door zijn persoonlijkheid een sleutelfiguur was in de kleedkamer en uitgroeide tot een cultheld bij supporters", valt er te lezen over Matip. De Kameroenees international kwam in de zomer van 2016 transfervrij over van Schalke 04 en speelde in totaal 201 wedstrijden voor Liverpool. Dit seizoen bleef de inbreng van Matip beperkt tot 1060 minuten, verdeeld over 14 duels.

Ook Thiago kan rekenen op lovende woorden van Liverpool, dat hem roemt om zijn prestaties op het veld en zijn liefdadigheidswerk in de Engelse stad. "Hij vertrekt na een enorme impact te hebben gemaakt binnen het team, de erelijst van de club en binnen de lokale gemeenschap", schrijft de Engelse topclub. Thiago kwam in totaal 98 duels in actie voor Liverpool, maar kwam dit seizoen door aanhoudend blessureleed slechts vijf minuten in actie.

Arne Slot moet met Liverpool de transfermarkt op

Het vertrek van Matip en Thiago betekent dat Liverpool de transfermarkt op moet voor een nieuwe centrale verdediger en spelmaker. Slot moet bij de huidige nummer drie van Engeland Klopp op gaan volgen en kan direct doorselecteren. In de zoektocht naar een nieuwe stopper werd de naam van Dávid Hancko van Feyenoord al genoemd, terwijl daarnaast ook Quinten Timber is geopperd als versterking voor Liverpool.

View publisher imprint