Arne Slot moet vrezen voor vertrek Van Dijk na gesprekken over mega-contract | OneFootball

Arne Slot moet vrezen voor vertrek Van Dijk na gesprekken over mega-contract | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·14 June 2024

Arne Slot moet vrezen voor vertrek Van Dijk na gesprekken over mega-contract

Article image:Arne Slot moet vrezen voor vertrek Van Dijk na gesprekken over mega-contract
Article image:Arne Slot moet vrezen voor vertrek Van Dijk na gesprekken over mega-contract

© IMAGO

Virgil van Dijk kan komende zomer Liverpool verlaten voor het Saoedische Al-Nassr, zo meldt Marca. Er ligt naar verluidt een zeer lucratief contract in Saoedi-Arabië klaar voor de 31-jarige centrale verdediger. De clubleiding van Al-Nassr en het management van Van Dijk zouden afgelopen week al onderhandeld hebben over een transfer.


OneFootball Videos


Liverpool nam in januari 2018 Van Dijk voor bijna 85 miljoen euro over van Southampton en op Anfield groeide hij uit tot een van de beste centrale verdediger ter wereld. Afgelopen seizoen was de Oranje-internationals nog goed voor 48 optredens (4 goals, 2 assists) in het shirt van Liverpool. The Reds zagen Jürgen Klopp afzwaaien en opgevolgd worden door Arne Slot, die mogelijk op zoek moet naar een vervanger voor Van Dijk.

Volgens Marca moeten Liverpool en Slot vrezen voor transfer van Van Dijk naar de Saoedische Pro League. "Al-Nassr bereidt de klapper van de transfermarkt voor", schrijft de Spaanse krant. De Saoedische topclub heeft namelijk de komst van Van Dijk hoog op zijn wensenlijstje staan om volgend seizoen de landstitel in de wacht te slepen. Afgelopen jaar greep Al-Nassr mis en eindigde de club tweede.

Het management van Van Dijk en de clubleiding van Al-Nassr zouden dinsdagavond elkaar hebben ontmoet. Hierbij zou de Saoedische topclub direct een zeer lucratief contractvoorstel op tafel hebben gelegd. Het exacte jaarsalaris wordt niet genoemd, maar Van Dijk zou bij een akkoord met Al-Nassr de bestbetaalde verdediger ter wereld worden.

Van Dijk heeft nog een contract tot medio 2025 op Anfield, waardoor de club wel op korte termijn een knoop moet doorhakken over zijn toekomst. De ervaren mandekker vertegenwoordigt momenteel nog een Estimated Transfer Value (ETV) van 27,2 miljoen euro. Het is niet duidelijk welke transfersom Liverpool verlangt bij een vertrek van Van Dijk.

View publisher imprint