Slot moet vrezen: Al-Nassr zet naast Virgil van Dijk nóg een Liverpool-ster op verlanglijst | OneFootball

Slot moet vrezen: Al-Nassr zet naast Virgil van Dijk nóg een Liverpool-ster op verlanglijst | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·14 June 2024

Slot moet vrezen: Al-Nassr zet naast Virgil van Dijk nóg een Liverpool-ster op verlanglijst

Article image:Slot moet vrezen: Al-Nassr zet naast Virgil van Dijk nóg een Liverpool-ster op verlanglijst

Arne Slot dreigt in de aanloop naar zijn eerste seizoen als trainer van Liverpool twee van zijn grootste sterren kwijt te raken. Nadat gisteren (donderdag) al duidelijk werd dat Virgil van Dijk in de belangstelling staat van het Saudische Al-Nassr, blijkt een dag later dat Alisson Becker de gedroomde nieuwe keeper is van de werkgever van Cristiano Ronaldo en voormalig Liverpool-aanvaller Sadio Mané.

Van Dijk heeft op Anfield nog een contract tot medio 2025 maar zou dus een jaar eerder al kunnen vertrekken. Het Spaanse Marca bracht donderdag naar buiten dat het management van de aanvoerder van het Nederlands elftal reeds gesproken zou hebben met de algemeen directeur van Al-Nassr. De Saudische club zou van Van Dijk de bestbetaalde verdediger ter wereld willen maken, wist de krant te melden.


OneFootball Videos


In navolging van Van Dijk zou ook keeper Alisson de overstap naar de Saudi Pro League kunnen gaan maken. De 31-jarige Braziliaan ligt bij Liverpool echter nog vast tot medio 2027. Toch zou Al-Nassr nog altijd hoop hebben de 65-voudig international los te kunnen weken bij de nummer drie van de Premier League van het voorbije seizoen. De Italiaanse transferjournalist Rudy Galetti schrijft op X dat de club al ver was met Juventus-sluitpost Wojciech Szczesny, maar dat voorlopig toch wordt afgezien van zijn komst omdat Alisson nog altijd target nummer één is.

Alisson staat sinds de zomer van 2018 onder contract bij Liverpool, dat liefst 62,5 miljoen euro aan AS Roma overmaakte om de keeper in te lijven. Sindsdien verdedigde de Braziliaan 263 keer het doel van The Reds. Met Liverpool veroverde hij in zijn debuutseizoen direct de Champions League en werd een jaar later beslag gelegd op de eerste Engelse landstitel in dertig jaar tijd.

View publisher imprint