Arne Slot mag zich verheugen op komst voormalig Ajax-doelwit bij Liverpool | OneFootball

Arne Slot mag zich verheugen op komst voormalig Ajax-doelwit bij Liverpool | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·11 May 2024

Arne Slot mag zich verheugen op komst voormalig Ajax-doelwit bij Liverpool

Article image:Arne Slot mag zich verheugen op komst voormalig Ajax-doelwit bij Liverpool
Article image:Arne Slot mag zich verheugen op komst voormalig Ajax-doelwit bij Liverpool

© IMAGO

Arne Slot zal vermoedelijk komende week gepresenteerd gaan worden als de nieuwe trainer van Liverpool. De huidige hoofdtrainer van Feyenoord zal daar nauw gaan samenwerken met Julian Ward, die aangesteld zal worden als de nieuwe directeur voetbalzaken op Anfield. Ward is geen onbekende in Nederland. De Engelsman was eerder in beeld om Marc Overmars op te volgen bij Ajax.


OneFootball Videos


Afgelopen zomer had Ward bijna een nieuwe uitdaging als directeur voetbalzaken te pakken, maar een deal met Ajax kwam er niet. De Engelsman stond bij de Amsterdamse club bovenaan het verlanglijstje, zou hebben gesproken met Edwin van der Sar, maar ondanks dat kwam het niet tot een samenwerking. Ajax schakelde daarna door naar Sven Mislintat, die inmiddels alweer lang en breed is vertrokken bij de nummer vijf van de Eredivisie.

Ward werkte eerder al van 2012 tot en met 2023 bij Liverpool in verschillende functies en besloot afgelopen jaar om tijdelijk zijn werk neer te leggen en tijd te nemen voor zijn gezin en familie. De directeur werd lange tijd gezien als de ideale kandidaat om bij Ajax aan de slag te gaan. Mede door zijn enorme spelerskennis: "Op zijn laptop staan vrijwel alle talenten in de hoogste en tweede divisie van clubs in Europa en Zuid-Amerika”, schreef Het Parool destijds. “Zijn relaties en capaciteit om een heldere visie te overleggen aan spelers, geven Ajax slagkracht op de internationale markt. Andersom helpen zijn bekendheid en kennis om uitgaande transfers te stroomlijnen."

Slot, die bij Liverpool de schone taak krijgt om te bouwen aan een nieuwe kampioensploeg, zal volgens The Athletic zodoende nauw gaan samenwerken met Ward op Anfield. Het tweetal zal onder meer een besluit moeten nemen over de toekomst van Mohamed Salah, die volgens Engelse media zelf graag wil vertrekken. Als vervanger wordt op dit moment Johan Bakayoko van PSV genoemd als optie.

View publisher imprint