Ajax ziet Gerónimo Rulli opvallende keuze maken na eerdere wens | OneFootball

Ajax ziet Gerónimo Rulli opvallende keuze maken na eerdere wens | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·26 June 2024

Ajax ziet Gerónimo Rulli opvallende keuze maken na eerdere wens

Article image:Ajax ziet Gerónimo Rulli opvallende keuze maken na eerdere wens
Article image:Ajax ziet Gerónimo Rulli opvallende keuze maken na eerdere wens

© IMAGO

Gerónimo Rulli lijkt zijn laatste minuten voor Ajax te hebben gemaakt. Volgens Marca heeft de 32-jarige doelman zichzelf aangeboden bij zijn ex-werkgever Villarreal, dat hem anderhalf jaar geleden nog aan de Amsterdammers verkocht. Rulli wilde in eerste instantie bij Ajax vertrekken vanwege zijn reserverol achter Diant Ramaj, maar lijkt hiermee geen problemen te hebben bij Villarreal.


OneFootball Videos


Ajax nam Rulli in januari 2023 voor minimaal acht miljoen euro over van Villarreal. Hij groeide uit tot basisspeler en afgelopen jaar begon hij ook in diezelfde rol. Een blessure gooide roet in het eten, waarna de Argentijns international voorbij werd gestreefd door Ramaj. De Duitser raakte op zijn beurt geblesseerd, waarna Rulli nog zeven duels in actie kwam namens Ajax.

In eerste instantie zou Rulli op zoek zijn naar speeltijd, waarbij hij zelf ervan uitgaat dat hij onder Francesco Farioli ook tweede viool moet spelen achter Ramaj. Opvallend genoeg heeft de Argentijns international bij Villarreal aangegeven om zijn oude club te helpen in zijn zoektocht naar een tweede doelman achter Filip Jørgensen.

Rulli heeft nog een contract tot medio 2026, waardoor Ajax niet per se genoodzaakt is om de sluitpost te verkopen. De ervaren sluitpost vertegenwoordigt volgens het algoritme van FootballTransfers momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 3,5 miljoen euro. Het is niet bekend welke transfersom Ajax verlangt.

Begin juni brachten Argentijnse media naar buiten dat Real Betis zijn pijlen had gericht op Rulli. De Spaanse subtopper heeft echter Adrián zo goed als zeker binnen. De 37-jarige sluitpost komt transfervrij over en volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano zouden speler en club akkoord zijn over een overstap. Hierdoor lijkt een transfer van Rulli naar Real Betis onwaarschijnlijk.

View publisher imprint